Ugovori su ukupno vrijedni 243.090 eura

“Izgradit ćemo minimalno devet novih sportskih dvorana na području Krapinsko – zagorske županije”

Objavljeno: 13.02.2024. zagorjeinternational

Danas su u Krapini potpisani ugovori između Krapinsko – zagorske županije, Sportske zajednice KZŽ i Županijskog školskog sportskog saveza (ŽŠSS KZŽ) o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za ostvarivanje javnih potreba u sportu u 2024. godini.

Ugovori su ukupno vrijedni 243.090 eura, od čega je za Sportsku zajednicu namijenjeno 190.000 eura, a za Školski sportski savez 53.090 eura.

Predsjednik ŽŠSS KZŽ Siniša Kuhta zahvalio je županiji na potpori.

– Kroz školski sport trudimo se djecu usmjeravati da žive sportski i razvijaju zdrave navike kako bi danas-sutra bili uspješniji i zdraviji, ali i kako bi ostvarivali svoje snove. Broj djece koje okupljamo kroz projekt školskih natjecanja iznosi 3500 učenika u županiji, kroz Univerzalnu sportsku školu okupljamo 330 učenika, kroz vježbaonice 350 učenika, projekt ‘Vrtim zdravi film’ u kojem djecu osvješćujemo o zdravoj prehrani i važnosti zdrave prehrane provodi 16 škola i ukupno 500 učenika, zatim je tu projekt ‘Obuka neplivača’ koji okuplja 700 djece, a u projektu ‘Fotograf, novinar i volontiranje’ sudjeluje 400 učenika. Smatram da radimo jako dobre stvari – poručio je Kuhta.

Predsjednik Sportske zajednice KŽŽ Tihomir Vančina također je izrazio zadovoljstvo i kazao da zagorski sportaši promoviraju županiju u najboljem svjetlu.

– Od kada sam predsjednik Sportske zajednice, dakle unatrag pet, šest godina budžet raste za 40 posto. U 2023. godini javili smo se na natječaj Ministarstva sporta i turizma za dodjelu sredstva za financiranje mladih do 18 godina. Financiranje iznosi do 85 posto, 15 posto je osigurala županija tako da udruge i sportski klubovi ne moraju financirati natječaj. Na taj je način budžet za 2024. godinu naše Sportske zajednice narastao na 350.000 eura. Nadam se da će iz godine u godinu sredstva rasti – rekao je Vančina.

Župan Željko Kolar naglasio je važnost bavljenja sportom.

– Danas, kad nema djeteta koje nema mobitel, kompjuter ili tablet, kada ne razgovaraju već se dopisuju, izrazito su važni sportski programi koji ih izvlače iz tog svijeta, uče disciplini i timskom radu. To što Županijski školski sportski savez radi je jedna izuzetno bitna stvar koja je iznad samog sporta. Sjediti uz europske i svjetske prvake, uz prvake Hrvatske na dodjeli najboljih sportaša u županiji čini vas izuzetno ponosnim. Neki sportovi nemaju idealne uvjete, ali tu su entuzijazam i ozbiljnost koji nadmašuju neke velike centre u Hrvatskoj. Mi smo u mnogim sportovima superiorniji i to je velika stvar – rekao je Kolar te najavio da će se u naredne dvije do tri godine na području Krapinsko – zagorske županije izgraditi minimalno devet sportskih dvorana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba