Umro je Ivan Frkonja, omiljeni zaprešićki svećenik

Objavljeno: 30.01.2024. zagorjeinternational

Danas je nakon kratke i teške bolesti preminuo Ivan Frkonja, svećenik Zagrebačke nadbiskupije i župnik Župe svetog Petra Apostola u Zaprešiću.

Zaprešićki vjernici će ga zauvijek pamtiti

Velečasni Frkonja preminuo je u 55. godini u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Zagrebu. Aktivno je sudjelovao u nastavku izgradnje crkve svetog Ivana Krstitelja te je vodio obnovu crkve svetog Petra Apostola u Zaprešiću. Bio je i graditelj te obnovitelj kršćanske zajednice u Zaprešiću, ostavivši neizbrisiv trag koji će vjernici zauvijek pamtiti.

Kako prenosi Informativni centar Zaprešić, Frkonja je bio poznat po svojoj bliskosti s ljudima, redovito sudjelujući na misama, svadbama, krštenjima i posljednjim ispraćajima te svim važnijim događajima u gradu.

Rodio se 1969. u Zagrebu, svećenički red primio je 1994., a kao duhovni pomoćnik djelovao je u Svetom Križu Začretju te u Zaprešiću od 1997. do 2000. godine. Nakon toga bio je upravitelj Župe Sela kraj Siska od 2000. do 2004., a potom se vratio u Zaprešić. Prema dekretu Nadbiskupskog duhovnog stola, u kolovozu 2004. godine velečasni Frkonja postao je upraviteljem Župe svetog Petra Apostola.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba