'Nikad nam se prije to nije dogodilo, ljudska je pogreška u pitanju'

JAOOO: MR uređaj ‘usisao’ krevet na zagrebačkom Merkuru, netko ga je ostavio preblizu

Objavljeno: 26.01.2024. zagorjeinternational

U zagrebačkoj bolnici Merkur, popularnoj Zajčevoj, dogodilo se nešto nesvakidašnje! Naime, njihov MR uređaj doslovno je ‘usisao’ metalni krevet koji mu se našao preblizu, doznaju 24sata. U pitanju je ljudska pogreška.

Krevet se našao u jakom magnetskom polju i zalijepio za uređaj. Nitko nije ozlijeđen, pacijenata na krevetu niti u MR uređaju, srećom, nije bilo. Bolnički djelatnici nisu mogli odvojiti krevet od uređaja, čekala se za to specijalna tehnička ekipa. MR bi trebao opet proraditi sutra, zadobio je samo manja oštećenja.

MR uređaji su konstantno upaljeni, ne gasi ih se, a kako se oko njih stvara jako magnetsko polje, krevet se u sekundi zbog ljudske pogreške našao preblizu pa ga je MR uređaj ‘usisao’.

Iz bolnice kažu da se sve dogodilo u sekundi

– Nikad nam se prije to nije dogodilo, ljudska je pogreška u pitanju. Iako zaposlenici jako dobro znaju sva pravila, eto, dogodilo se u sekundi, krevet se našao preblizu uređaja – rekli su za 24sata neslužbeno iz bolnice.

Na Merkuru je bila i policija koja utvrđuje okolnosti.

– Znamo za događaj i utvrđujemo okolnosti, ali će pravo utvrđivanje svih okolnosti biti moguće tek kad se stvore preduvjeti za to – poručila je Marija Goatti, voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću u zagrebačkoj policiji. Potvrdila je da nitko nije stradao.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba