Varaždinski župan odgovorio varaždinskom gradonačelniku na komentare o ukidanju prireza

Stričak: Plaćaju li Varaždinke i Varaždinci veći porez da bi gradski dužnosnici mogli putovati od Irske do Kine?

Objavljeno: 05.01.2024. zagorjeinternational

Županijska organizacija HDZ-a Varaždinske županije oglasila se na prozivke varaždinskog gradonačelnika Nevena Bosilja koji je jučerašnji prijem za predstavnike medija iskoristio kako bi kritizirao Vladu. 

Kako je rekao gradonačelnik, ‘Vlada je gurnula ruku u džepove gradova, a nisu dali niti centa iz svoje blagajne’, misleći pritom na ukidanje prireza kako bi se olakšao život građanima.

Priopćenje HDZ-a Varaždinske županije prenosimo niže u cijelosti:

U svega dvije i pol godine, aktualni gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj uspio je demantirati građanina Nevena Bosilja. 

Naime, 2021. godine odlučno je najavljivao da će Varaždinke i Varaždinci “osjetiti smanjenje prireza“ te da će prirez “smanjivati sljedeće tri godine da dođemo do nule“.

Umjesto da iskoristi donesene mjere Vlade Republike Hrvatske i omogući svojim sugrađanima veće plaće te samim time svoje bombastične najave iz 2021. provede u djelo, gospodin Bosilj radi sve suprotno. 

Osim što je omogućio svim Varaždinkama i Varaždincima da plaćaju jedan od najvećih poreza u državi, u proteklih nekoliko mjeseci svjedočimo poskupljenjima svega o čemu odlučuje Grad Varaždin. Roditeljima je podigao cijenu smještaja djece u vrtiću, digao je cijenu komunalne naknade i komunalnog doprinosa, a isto tako odvoza komunalnog otpada. Podsjećam da je taj isti gospodin Bosilj, kao oporbeni vijećnik, danima prosvjedovao upravo zbog tih cijena koje su tada bile i dvostruko niže.

Međutim, ako uzmemo u obzir sva silna putovanja gospodina Bosilja i gospodina Markovića od Irske preko Maroka, Švicarske, Švedske, Norveške, Malte, Slovenije, BiH, Austrije, Sjeverne Makedonije pa do Kine, svima je jasnije zbog čega Varaždinke i Varaždinci plaćaju najveće poreze u državi – stoji u priopćenju. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba