Vidjeli su ga prometni policajci i zaustavili ga

U Zagrebu bacio opušak kroz prozor Mercedesa pa završio na sudu. Rekao je da nije znao da se to ne smije

Objavljeno: 03.01.2024. zagorjeinternational

Vozač iz Zagreba (45) završio je na sudu nakon što je u vožnji gradom iz auta bacio opušak cigarete. U svom Mercedesu je prolazio Držićevom avenijom prema sjeveru i kod Rapske 2 se odlučio riješiti opuška kroz prozor, no vidjeli su ga prometni policajci i zaustavili ga. Optužili su ga da je opušak otpadak s kojim je mogao omesti ili ugroziti sigurnost prometa te da je onečistio i ugrozio okoliš, piše Večernji list.

Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, za ovaj je prekršaj propisana kazna od 130 eura za vozače, odnosno od 660 do 1990 eura za obrtnika ili pravnu osobu. U potonjem slučaju propisana je kazna od 190 eura do 660 eura i za odgovornu osobu.

Sve je priznao

Vozač je podnio prigovor pa je na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu iznio obranu. Sve je priznao uz napomenu da je prije bacanja opuška kroz prozor prethodno otresao cigaretu. Branio se time da nije znao da je bacanje opuška na javnu površinu kažnjivo. Ipak, izrazio je žaljenje zbog svega i obećao da to više neće raditi i zamolio sutkinju da bude blagonaklona prema njemu.

Budući da nije ranije kažnjavan te da u ovoj priči nije imao otegotne okolnosti, izrečena mu je samo opomena. Sutkinja ga je oslobodila plaćanja troškova prekršajnog postupka jer je vozač naveo da je lošeg imovinskog stanja. Kazao je da je diplomirani novinar, a Večernji je list iz podataka iz Sudskog registra doznao da je direktor u dvije obiteljske tvrtke koje su u zadnje dvije godine imale više od milijun kuna prihoda i po nekoliko stotina tisuća kuna dobiti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba