Izazvala lavinu reakcija, evo što kažu iz Podravke

BLJAK: U Podravkinom čaju od brusnice pronašla crve

Objavljeno: 30.12.2023. zagorjeinternational

U Facebook grupi ‘Index recepti: Što ste danas kuhali?’ jedna je članica jučer objavila fotografije čaja za koji tvrdi da ga je kupila u jednom riječkom dućanu, a riječ je o Podravkinom čaju s okusom brusnice, koji je pun crva, donosi Index.

– Molim Vas, čitajte i pazite! Jučer kupljeni Podravkin čaj od brusnice (rok do studenog 2024.), pun crva! Najprije sam vidjela na čaju koji sam popila, pa kad sam išla provjeriti, vidjela sam i na drugima – stoji u objavi iznad fotografija vrećica čaja, što suhih, što onih koje su bile u vrućoj vodi. Napomenula je i kako je poslala e-mail Podravki s kontrolnim brojem proizvoda.

Javili se i drugi

– Danas sam poslala e-mail Podravki, napisala da nisam ja kupac i napisala gdje je točno kupljeno i poslala fotke koje ste objavili. Odgovorili su da na fotografiji nema detalja/deklaracije pakiranja proizvoda i da im sve ovo bez toga ne znači ništa. Ja sam im odgovorila da se itekako vidi čiji je proizvod te napisala da je sve objavljeno u ovoj grupi i da će se objaviti i po drugim grupama – piše jedna članica.

– Ista stvar, samo čaj od šipka. Probudila se, a ono pun ormarić crva, sve živo pregledala i onda otvorim taj Podravkin čaj i imam kaj vidjeti. Inače kupujem čajeve u rinfuzi i ovo je jednom u sto godina da sam uzela te šugave vrečice i nikada više – piše druga.

– Malo sam popratila po grupama i skužila da se to dešava s dosta njihovih proizvoda. Nije baš pohvalno, ne znam što se dešava i kako se tako šta može dešavati – dodala je autorica objave.

No, nisu jedini

Ipak, ostali prijavljuju slične situacije s ostalim proizvođačima.

– Namočila sam grožđice, crvi gore plivali, a nije Podravkino i nije u Hrvatskoj”, “Ličinke moljca – oni obožavaju čajeve. Nažalost, pošast je svugdje ove godine bila”, “Ja sam u smokiju našla nekidan. Puni dućani muha onih ogromnih, nije ni čudo da nalazimo proteine u proizvodima”, “To je od moljca koji se voli zavući – pišu.

Odgovor

Poslan je upit Podravki evo, što su odgovorili:

– Ovim putem izražavamo žaljenje što je gospođa imala neugodno iskustvo s našim proizvodom. Podravkini poslovni procesi certificirani su ISO normama pa tako i proces rješavanja prigovora naših potrošača, kupaca i inspekcije. Tako je jedan od zahtjeva spomenutih proizvodnih standarda i kontinuirano praćenje postojanosti i kvalitete naših proizvoda.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba