Na Danima regionalnog razvoja i EU fondova u Šibeniku gradonačelniku Greguroviću uručen vrijedan Sporazum

GRAD KRAPINA: Rođendanski poklon vrijedan 13,5 milijuna eura za ITU mehanizam

Objavljeno: 10.12.2023. zagorjeinternational

Gradu Krapini stigao je još jedan rođendanski poklon ovoga puta vrijedan oko 13,5 milijuna eura. Na Danima regionalnog razvoja i EU fondova u Šibeniku gradonačelniku Krapine i saborskom zastupniku Zoranu Greguroviću Sporazum o provedbi integriranih teritorijalnih ulaganja uručio je ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić.

13,5 milijuna eura

Radi se o 13,5 milijuna eura iz ITU mehanizma namijenjenih gradu Krapini te za još četiri susjedne općine iz ITU područja, Đurmanec, Jesenje, Radoboj i Petrovsko.

– Ovo je velika stvar i velika prilika za realizaciju nekih od kapitalnih projekata u našem gradu te spomenute četiri općine. Što se tiče Grada Krapine jedan od naših strateških projekata kojeg ćemo realizirati zahvaljujući ovom sredstvima je rekonstrukcija Sportskog centra u Podgori. Planiramo sagraditi multifunkcionalnu sportsku dvoranu uz ostale sadržaje poput trim staze oko cijelog centra kao i revitalizaciju kuglane. Naravno bit će tu i ostalih sportskih sadržaja. Realizacijom tog projekta Podgora odnosno Krapina imat će najbolji i najraznovrsniji sportski centar u cijelom Zagorju – poručio je Gregurović.

Ulaganja

Osim izgradnje multifunkcionalne sportske dvorane u Podgori, koja će uvelike utjecati na daljnji razvoj sporta i rekreacije u Krapini, drugi strateški projekt je uređenje krapinskog središnjeg parka u Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda i Parka Matice hrvatske.

– U planu je uređenje cijelog parka s novom urbanom opremom, novim sadržajima, hortikulturnim uređenjem te potpunom rekonstrukcijom postojeće javne rasvjete u samom parku i njenim proširenjem prema zgradi suda i OŠ Ljudevit Gaj. Park je središnje mjesto naše Krapine gdje se nalaze značajne ustanove od Veleučilišta, Srednje škole Krapina, Gradske knjižnice, Pučkog otvorenog učilišta i kina, suda, OŠ LJ. Gaj , ali i dječjeg igrališta. Realizacijom ovog projekta dobit ćemo potpuno jednu novu vizuru srca Krapine, a samim time i cijelog grada – zaključio je gradonačelnik Krapine.

Zahvalio je ministru Erliću te Vladi na čelu s Andrejem Plenkovićem, koji je također bio na svečanosti u Šibeniku, za odličnu suradnju čiji su rezultat brojni projekti u mnogim područjima, a koji se mjere u desecima milijuna eura.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba