U organizaciji Udruge “Petrože”, Krušljevo Selo i TZ Grada Oroslavje, održana tradicionalna manifestacija “Oro nada 2023.“

Prikupljeno čak 250 poklona koje će članovi udruge na Sv. Nikolu uručiti djeci 

Objavljeno: 04.12.2023. zagorjeinternational

Udruga “Petrože”, Krušljevo Selo je u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Oroslavje u Domu kulture u Oroslavju, u subotu održala 16. tradicionalnu manifestaciju “Oro nada“, koja predstavlja revijalnu smotru KUD-ova, pjevačkih zborova, vokalno-instrumentalnih sastava, škola, udruga i pojedinaca koji u svom radu i izričaju njeguju kajkavsku kulturu, kroz riječ, pjesmu, recitacije, glazbu, sviranje i glumu. 

Na manifestaciji su sudjelovali i nastupili KUD “Jakovlje“, muški vokalni sastav “Magdalenići“, kulturno-umjetnička edukacijska udruga “KAJ“, TS “Vikendaši“, učenici Osnovne škole Oroslavje, učenici Područne škole Krušljevo Selo, ženski vokalni sastav “Kušlec“ i udruga “Petrože”.

I ove godine su se u manifestaciju uključili mnogi suradnici, partneri i donatori Udruge “Petrože”, koji su svojim doprinosom obogatili ovu manifestaciju s 250 hvalevrijednih poklona za djecu nižih razrednih odjeljenja s područja grada Oroslavja koje će članovi udruge podijeliti ujutro na blagdan Sv. Nikole. 

Ove godine manifestaciju su poduprli Krapinsko – zagorska županija, Grad Oroslavje, Zagorska kreditna unija, AquafilCRO d.o.o., Agroproteinka d.d., MB Alati, SATO d.o.o., MIMB, obitelj Nikole Glavača i obitelj Stjepana Mrzljaka.

Nakon bogatog i raznolikog programa, koji je trajao puna dva sata, svi izvođači, sudionici i prisutni su se podružili na zajedničkom osvježenju i okrijepi. Manifestacija je ujedno i dio sveobuhvatnog događanja na nivou grada Oroslavje i programa “Advent u Oroslavju“, povodom kojeg se događaju pridružio i gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba