Drugi ‘biser’ ima 18 godina, iz Pregrade je i ne zna da se na crveno svjetlo mora zaustaviti

Vikend rekorder iz Bedekovčine ima tek 20 godina, a već vozi okolo s 2,17 promila u krvi 

Objavljeno: 27.11.2023. zagorjeinternational

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska tijekom nadzora prometa proteklog vikenda, policijski službenici utvrdili su ukupno 61 prometni prekršaj od čega osam prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, pet prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 36 ostalih prekršaj u prometu. 

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača kojeg su policijski službenici zaustavili tijekom nadzora prometa u Bedekovčini, 25. studenoga oko 1 sat. Utvrđeno je kako je 20-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,17 promila. 

– Vozaču je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva alkohola. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozaču slijedi optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 1300 eura i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca – stoji u priopćenju policije. 

Nadalje, u nedjelju je oko 20 sati u Vrhima Pregradskim zaustavljen vozač koji se prethodno nije zaustavio na upaljeno crveno svjetlo na semaforu, a utvrđeno je i kako je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,70 promila. Vozaču je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva alkohola te protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga.

– Jučer, 26. studenoga, oko 22.30 sati u Zaboku, policijski službenici su tijekom nadzora prometa zaustavili 18-godišnjeg vozača osobnog vozila. Tijekom nadzora vozača, vozač je odbio preliminarno testiranje radi utvrđivanja prisutnosti droga ili lijekova u organizmu, kao i vođenje na liječnički pregled radi daljnjih analiza. Vozaču slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom novčanom kaznom od 1300 eura i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca – dodali su iz policije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba