Održano Državno natjecanje u čitanju na glas

BRAVO! Obje nagrade publike otišle u ruke zagorskih predstavnica – Julije Klaužer i Nike Šćukanec

Objavljeno: 12.11.2023. zagorjeinternational

U četvrtak i petak u Sisku je održano 8. nacionalno natjecanje u čitanju naglas, u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak i Hrvatskog knjižničarskog društva, piše Radio Marija Bistrica.

Nakon provedenih školskih, pa županjskih natjecanja, u dvije kategorije nastupili su učenici iz 19 županija.  

Krapinsko – zagorsku županiju predstavljali su Julija Klaužer iz OŠ Marija Bistrica u mlađoj kategoriji (3.-5. razred) i Nika Šćukanec iz OŠ Veliko Trgovišće u starijoj kategoriji (6.-8. razred). Osim nagrada o kojima je odlučio Stručni sud, dodijeljene su i nagrade publike, a u obje kategorije nagradu publike osvojile su upravo predstavnice KZŽ-e, dakle Julija Klaužer u mlađoj i Nika Šćukanec u starijoj kategoriji. Julijina mentorica je Melita Petriš Banovec, a Nikina Ines Čeko.

Inače, u mlađoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Evelin Evaj (Bjelovarsko-bilogorska županija), druga je bila Nikol Šlingar (Dubrovačko-neretvanska županija), a treći Duje Brajnović (Virovitičko-podravska županija).  

Posebna nagrada Prosudbene komisije pripala je Melany Ignac (Međimurska županija).

U starijoj kategoriji pobijedio je Stipe Bartulović (Splitsko-dalmatinska županija), druga je bila Marija Begović (Dubrovačko-neretvanska županija), a treća Marta Hižar (Zagrebačka županija).

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba