Jedno predavanje održao je i načelnik Milički na temu suradnje Svetišta i Općine

MARIJA BISTRICA: Održana 5. Konferencija vjerskog turizma, sakralne baštine i hodočašća

Objavljeno: 19.10.2023. zagorjeinternational

U Svetištu Majke Božje Bistričke održana je 5. Konferencija vjerskog turizma, sakralne baštine i hodočašća. Program konferencije formiran je kao nastavak dosadašnjeg rada i razvoja teme. Na ključnim vrijednostima suodnosa duhovnog, religioznog i kulturnog elementa u vjerskom turizmu, predstavljen je pogled iz perspektive vjerske zajednice uz temu održivog razvoja vjerskog turizma u Hrvatskoj, piše Radio Marija Bistrica.  

Naglasak je bio i na značaju vjerskog turizma za razvoj ruralnog prostora, posebno kontinentalne Hrvatske, a o bogatstvu sakralne baštine i očuvanju tradicije izlagali su turistički djelatnici te stručnjaci za vjerski turizam na raznim destinacijama.

Jedno je izlaganje održao i načelnik Marije Bistrice Josip Milički, koji je govorio o turizmu u Mariji Bistrici, novim projektima vezanim uz turizam, te o suradnji Svetišta i Općine, koja je važna u daljnjem razvoju vjerskog turizma. 

Konferencija je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta RH u organizaciji agencije ‘LUX promocija’, u suorganizaciji Općine Marija Bistrica i Turističke zajednice Općine Marija Bistrica, a uz podršku Svetišta Majke Božje Bistričke u dvorani Božjeg milosrđa uz ugledne partnere, promicatelje razvoja vjerskog turizma. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba