U Krapini je odrađen velik broj infrastrukturnih projekta, neki su pri kraju kao što je to kružni tok u Velikoj Vesi, a neki poput obnove pruge tek slijede

GREGUROVIĆ: Crna točka je nakon dugog niza godina riješena – vjerujem da će svi biti zadovoljni

Objavljeno: 19.10.2023. zagorjeinternational

U gradu Krapini je zahvaljujući Fondu solidarnosti tijekom ove godine odrađen veliki broj projekata, poput sanacije prometnice Tkalci – Pretkovec, mosta u Lepajcima kod željezničke stanice u Velikoj Vesi, niza drugih nerazvrstanih cesta, kao i klizišta kod župne crkve u Krapini i u Vidovcu. 

S druge strane, kako je za Radio Stubicu istaknuo gradonačelnik Zoran Gregurović, provodili su se i projekti koji su redovito planirani kroz gradski proračun poput asfaltiranja nerazvrstanih cesta i manjih komunalnih akcija. Tako je uređena šetnica kod OŠ Augusta Cesarca, a pri kraju je nabava za dopunu dječjih igrališta novim spravama, prvenstveno kod DV Gustav Krklec, na Šabacu i Podgori, a u montaži je i fitness na otvorenom kod PŠ u Lepajcima. U tijeku je i ocjena ponuda za sportsko igralište i uređenje objekta u Bobovju.  

– Pri kraju je sanacija odlagališta otpada u Gorjaku, jedan veliki projekt koji možda nije toliko vidljiv, ali je izuzetno značajan – rekao je Gregurović te je od većih projekata još izdvojio izgradnju kružnog toka u Velikoj Vesi kod betonare, na skretanju prema Jazvinama, koja je pri kraju.  

– Jedna crna točka koja je napokon nakon dugog niza godina riješena. Radovi idu svojim tijekom sukladno planiranoj dinamici. I do konca ovog mjeseca radovi bi u potpunosti trebali biti završeni. Vjerujem da će svi biti zadovoljni novim prometnim rješenjem – istaknuo je Gregurović. Dodao je kako ga veseli to što je proveden postupak javne nabave za izgradnju treće faze spojne ceste Zabok – Krapina, na dionici od Lepajaca do naplatnih kućica u Velikoj Vesi, a radovi bi trebali krenuti kroz jedan do dva tjedna. Gregurović je istaknuo kako je to velika investicija bitna ne samo za Krapinu nego i stanovnike okolnih općina.

Osim toga, HŽ Infrastruktura je provela postupak javne nabave za rekonstrukciju pruge na dionici od Zaboka do Krapine, na kojoj i sad zbog lošeg stanja pruge umjesto vlakova voze autobusi. Vrijednost investicije je oko 17 milijuna eura, a Gregurović vjeruje da će već iduće godine na toj dionici prometovati vlakovi.  

Do kraja ovog mjeseca očekuje se i raspisivanje javne nabave za državnu cestu D74, na dionici od Žutnice do Gorjaka. Procijenjena vrijednost radova je oko 10 milijuna eura.

– To je uz cestu D29 Novi Golubovec – Mače, najlošija dionica, tako da vjerujem da će i ta cesta biti sanirana – zaključio je Gregurović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba