Osnovce se učilo financijskoj pismenosti te kako pravilno raspolagati novcem

HVALEVRIJEDAN PROJEKT: “Caritas – ne riječima, već djelima” i u zabočkoj osnovnoj školi 

Objavljeno: 18.10.2023. zagorjeinternational

Caritas Zagrebačke nadbiskupije provodi projekt pod nazivom “Caritas – ne riječima, već djelima III.” koji je financiran sredstvima Europske unije kroz Fond europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) te uz potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske. 

Projekt je usmjeren osobama i obiteljima u riziku od siromaštva na području grada Zagreba, Zagrebačke, Krapinsko – zagorske i Karlovačke županije, a kroz projekt su predviđene radionice financijskog opismenjavanja za djecu osnovnoškolskog uzrasta kojima se želi utjecati na prevenciju mogućih neodgovornosti u raspolaganju novcem i zaduživanja u budućnosti. 

Jedna od tih radionica provedena je i u OŠ Ksavera Šandora Gjalskog Zabok u organizaciji voditelja Caritasa Župe sv. Jelene Križarice Zabok Marka Bilića te vjeroučiteljice Ksenije Miškulin.

Izuzetno zanimljivu i korisnu radionicu u 8.C razredu, pod nazivom “NOVAC vs ZANIMANJE” održale su Katarina Braovac te studentica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Helena Braovac. 

Učenici su na radionici razmišljali i razgovarali o svojim budućim zanimanjima, stipendijama, kreditima, o važnosti novca, štednji, ulaganjima te su kroz praktične vježbe (igranjem uloga) učili kako uspješno proći intervju za posao.

Inače, voditeljica radionice Katarina Braovac dugogodišnja je volonterka u Caritasu i Crvenom križu koja svojim znanjem daje podršku i educira korisnike na temu financijske pismenosti, a posebno savjetuje i usmjerava mlade iz domova za nezbrinutu djecu, beskućnike, izbjeglice,  osobe pogođene prirodnim katastrofama kako bi se financijski osamostalili. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba