Šest je nesreća samo s materijalnom štetom, a dvije s lakše ozlijeđenima

Policija zabilježila osam nesreća tijekom vikenda. Najpijaniji za volanom u Družilovcu napuhao ‘zavidnih’ 2,41

Objavljeno: 16.10.2023. zagorjeinternational

Na prometnicama naše županije tijekom proteklog vikenda je policija zabilježila osam prometnih nesreća, od kojih je šest bilo samo s materijalnom štetom.

– Do tih je nesreća došlo u Dubravi Zabočkoj i Druškovcu Humskom zbog neprilagođene brzine, u Đurmancu zbog ne kretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake, u Zaboku uslijed nepropisnog skretanja, u Lazu Bistričkom zbog ne kretanja vozilom uz desni rub kolnika te u Družilovcu zbog nepropisnog pretjecanja – stoji u priopćenju policije.

U prometnim nesrećama s materijalnom štetom sudjelovali su i vozači pod utjecajem alkohola, u Dubravi Zabočkoj vozač s 0,88 promila, u Druškovcu Humskom vozač s 1,14 promila, u Lazu Bistričkom vozač s 1,29 promila te u Družilovcu vozač s 2,41 promila.   

Evidentirane su i dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

– U Pili je vozač bicikla uslijed neprilagođene brzine biciklom sletio van kolnika, pao i pritom zadobio lakše tjelesne ozljede, a u Druškovcu Humskom došlo je do prometne nesreće zbog oduzimanja prednosti prolaska. U toj nesreći jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede, a vozač koji je skrivio nesreću upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola od 0,82 promila – dodaju iz policije.

– Apeliramo na sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu jer alkohol negativno utječe na vozačke sposobnosti, čime se uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba- ističe se.

Nadalje, tijekom proteklog vikenda od kaznenih djela evidentirano je jedno kazneno djelo teške krađe, jedno kazneno djelo krađe i jedno kazneno djelo računalne prijevare. Od prekršaja, policija je izdvojila jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

– Od ostalih događaja, možemo izdvojiti jednu dragovoljnu predaju eksplozivnog sredstva – dodaju iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba