Evo što vas u Trakošćanu čeka na najstrašniji vikend u godini

Imat ćete prilike upoznati tajne dvorca, sudjelovati u igri srednjovjekovnog suđenja, a tu je i prava magična ‘Halloween’ zabava 

Objavljeno: 16.10.2023. zagorjeinternational

Pripremite se za najzlokobniju noć u godini u dvorcu Trakošćan. Na rasporedu su dva programa, a na vama je samo da izaberete. Tu su ‘NOĆ STRAHA I ZABAVE U TRAKOŠĆANU’ koja će se održati 28. listopada s početkom u 18 sati te ‘INTERAKTIVNI DNEVNI PROGRAM ZA VELIKE I MALE’ koji će se održati 29. listopada s početkom u 11 sati. 

Subota 

‘Noć straha i zabave u Trakošćanu’  kreće u 18 sati kada kreće obilazak u kojem ćete upoznati ‘Tamnu stranu dvorca’ te otkriti njegove tajne prostorije i nepoznate detalje vezane uz obitelj Drašković. Klotilda Drašković koja je preminula upravo na Noć vještica, ispričat će vam intrigantne priče o tamnicama, kaznama, zmajevima i ostalim tamnim, mističnim stranama dvorca kroz povijest.

Zatim će vas u 18.40 sati ‘The Dark Storyteller’ upoznati s pričom “Samhain“ o najzlokobnijoj noći u godini, a saznat ćete porijeklo ‘Halloweena’ te zašto je osvojio svijet.

U 19.30 sati moći ćete pogledati nastup Družbe Vitezova Zlatnog Kaleža koja će izvoditi “Suđenje copernici“ uz izvedbe scena mačevanja i uhićenja, a moći ćete se i fotografirati s vitezovima. U središtu sudskog procesa je čarobni napitak magičnih svojstava kojemu je osnova craft gin Kajlander – trofejni zagorski gin.

Potom u 20 sati počinje ‘Halloween party’ uz magičnu plesnu glazbu sastava ‘Melun’ te ponudu finger fooda i izbor pića. 

Ulaznica za program iznosi 25 eura po osobi za odrasle i 10 eura po osobi za djecu, a uključuje i ulaznicu u dvorac, gratis koktel i tapas zalogaj. 

Nedjelja 

‘Interaktivni dnevni program za velike i male’ slijedi u nedjelju, a počinje već u 11 sati uz još jedan obilazak dvorca u kojem ćete upoznati njegovu ‘tamnu stranu’. Zatim u 11.30 sati pogledajte lutkarsku predstavu “Črna kraljica“ u izvedbi srednjovjekovnog putujućeg kazališta i upoznajte okrutnu kraljicu Barbaru Celjsku koja želi zadržati mladost pod svaku cijenu.

U 12.30 sati sudjelujete u igri srednjovjekovnog suđenja u kojem ćete odabrati svoju ulogu tužitelja, branitelja ili krvnika i sami utjecati na ishod suđenja. Radi se o nezaboravnoj avanturi u prošlost koja će vas zabaviti i nasmijati. 

Ulaznica za program iznosi 15 eura po osobi za odrasle i 8 eura po osobi za djecu, a uključuje i ulaznicu u dvorac.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba