O sinoćnjem velikom požaru u ‘Eko-floru Plus’ oglasili se iz tvrtke:

“Nema ozlijeđenih ni materijalne štete, kao ni štetnog utjecaja na okoliš i stanovništvo”

Objavljeno: 10.10.2023. zagorjeinternational

Sinoć je došlo do velikog požara u krugu tvrtke ‘Eko-Flor Plus’ u Mokricama koja se bavi skupljanjem otpada, a zapalio se nerazvrstani otpad.

Zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca koji su dojavu dobili u 23.26 sati, požar je brzo ugašen te je istaknuto da nije bilo opasnosti za stanovnike.

Danas je oko 11 sati vatrogascima ponovno stigla dojava za intervenciju, a najvjerojatnije se radi o izdimljavanju na mjestu požarišta na koje je poslano najmanje jedno vatrogasno vozilo, piše Index.hr.

Iz tvrtke koja je inače u sastavu ‘CIOS Grupe’, jutros su se oglasili priopćenjem kojeg donosi Index.hr., a mi ga u nastavku prenosimo u cijelosti.

Požar koji je sinoć, prema prvim procjenama na površini manjoj od 50 četvornih metara izbio na dijelu otvorenog skladišta reciklažnog centra EKO-FLOR PLUS-a u Mokricama, pod kontrolu je stavljen već unutar jednoga sata te ubrzo ugašen.

Brzoj i učinkovitoj vatrogasnoj intervenciji doprinijeli su osigurani interni požarni koridori te funkcionalna hidrantska mreža unutar poslovnog kompleksa za koji su ishođene sve potrebne dozvole za rad, uključujući dozvolu za gospodarenje otpadom. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a prema već iznesenim tvrdnjama vatrogasnih ekipa na mjestu događaja, nisu zabilježene ugroze ili drugi oblici štetnoga utjecaja na okoliš i stanovništvo. Požarom nisu bila zahvaćena postrojenja ni objekti društva te nema materijalne štete.

S obzirom na to da je očevid u tijeku, a zbog toga pristup lokaciji i dalje ograničen, trenutno raspoložive informacije upućuju na to da je došlo do površinskog zapaljenja komunalnog otpada izdvojenog, postupcima sortiranja i obrade, iz odvojeno sakupljene plastične ambalaže (žute vrećice). Predmetni ostatni materijal je bio privremeno uskladišten te pripremljen za otpremu i daljnju obradu u postrojenju za mehaničko-biološku obradu (MBO).

Točan uzrok i okolnosti požara bit će poznati nakon očevida.

Svim angažiranim interventnim timovima, lokalnoj zajednici u cijelosti te zaposlenicima koji su se stavili na raspolaganje u slučaju potrebe, zahvaljujemo na angažmanu u koordiniranoj, brzoj i profesionalno realiziranoj intervenciji – napisali su iz tvrtke ‘Eko-flor Plus’.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba