Objavljeni detalji nesreća koje su prouzročili pijani vozači

U Oroslavju specijalac uspio auto okrenuti na bok 

Objavljeno: 09.10.2023. zagorjeinternational

Zagorska je policija objavila detalje prometnih nesreća koje su se dogodile tijekom ovog vikenda, a u kojima su sudjelovali pijani vozači.

– U petak, 6. listopada oko 23 sati u Benkovcu Petrovskom dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač, 63-godišnjak, sletio je osobnim vozilom van kolnika zbog ne kretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake. Utvrđeno je kako je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,19 promila. Vozaču je privremeno oduzeta vozačka dozvola, isključen je iz prometa te slijedi podnošenje optužnog prijedloga nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama – kazali su iz policije.

Sljedećeg dana, u subotu, 7. listopada, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u Klokovcu, a nesreću je skrivio 57-godišnji vozač osobnog vozila koji je upravljao vozilom s 1,85 promila alkohola u organizmu. 

– Vozač je na parkiralištu tijekom nepropisne radnje vozilom udario u parkirano vozilo u vlasništvu 36-godišnjakinje. Utvrđeno je kako je 57-godišnjaku također i isteklo važenje vozačke dozvole i određeno mu je zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola. Slijedi podnošenje optužnog prijedloga nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama – stoji u priopćenju policije.

Isto tako, u nedjelju je u Oroslavju došlo do slijetanja i prevrtanja osobnog vozila na bočnu stanu. Uzrok prometne nesreće je ne kretanje vozilom sredinom obilježene prometne trake. 

– 47-godišnjak je upravljao vozilom s 1,86 promila alkohola u organizmu. Protiv vozača slijedi podnošenje optužnog prijedloga nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama – dodaju iz policije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba