Što bi naši ljudi dali za ovakav raspored neradnih dana...

Na odmoru čak 58 dana? Radnici u Njemačkoj imaju se čemu veseliti u 2024. godini

Objavljeno: 09.10.2023. zagorjeinternational

Radnici u Njemačkoj iduće bi godine, ako dobro poslože svoj raspored, mogli dobiti čak 58 slobodnih dana od 27 dana godišnjeg odmora, i to zahvaljujući državnim praznicima koji mahom padaju na radne dane. Kako prenosi Fenix Magazin, iduće godine samo jedan državni praznik u toj državi pada na vikend, što omogućava puno prostora svima koji požele otići na produljeni vikend. 

Večernji tako piše da će već u siječnju Nova godina pasti na ponedjeljak, što znači da se uz četiri dana godišnjeg odmora može dobiti devet slobodnih dana. Nakon toga već u ožujku dio Nijemaca može uživati dodatnim slobodnim danima jer je u Mecklenburg-Zapadnom Pomeraniju i Berlinu Međunarodni dan žena državni praznik. Potom za Uskrs se može dobiti 16 dana godišnjeg od iskorištenih osam, a nakon toga slijedi svibanj koji u Njemačkoj broji tri državna praznika – Praznik rada, Uzašašće i Duhovi i svi oni padaju na radni tjedan. Osim toga, u pokrajinama Baden-Württemberga, Bavarske, Hessena, Sjeverne Rajne-Vestfalije, Porajnja-Falačke i Saarlanda Tijelovo pada na 30. svibanj, tako da je i to prilika za još jedan dan odmora. 

Što se tiče kolovoza, stanovnici Bavarske i Saarlanda mogu dobiti devet dana odmora i to zbog Velike Gospe koja pada 15. kolovoza. U rujnu se pak u Tiringiji ne radi na Svjetski dan djeteta koji pada 20. rujna, no dan odmora sve Nijemce čeka 3. listopada kada se obilježava Dan njemačkog jedinstva. Na zadnji dan listopada devet saveznih zemalja obilježava i Dan reformacije stoga je i to prilika za jedan slobodni dan, dok Baden-Württemberg, Bavarska, Hessen, Sjeverna Rajne-Vestfalija, Porajnja-Falačka i Saarland slobodan dan imaju 1. studenog, za blagdan Svih svetih. Saska uz to 20. studenog obilježava i Dan pokajanja i molitve, i to 20. studenog.
Međutim, prenosi medij, najbolja prilika za spajanje odmora stići će u prosincu iduće godine u Njemačkoj. Uz samo sedam dana godišnjeg moći će se uživati u čak 16 dana odmora, i to ako se uzme slobodno 23., 24. i 27. prosinac pa tjedan iza toga 30. i 31., a onda nakon toga 2. i 3. siječanj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba