Općina je za sutra proglasila dan žalosti

U strašnoj nesreći kod Venecije poginulo i petero Ukrajinaca koji su bili na smještaju u Plitvičkim Jezerima. Među njima i dvoje djece

Objavljeno: 05.10.2023. zagorjeinternational

Među poginulima u stravičnoj nesreći autobusa kod Venecije, uz mladu Splićanku, je i petero Ukrajinaca iz Plitvica – troje odraslih i dvoje djece. Riječ je o ljudima koji su od rata izbjegli u Hrvatsku te su bili na smještaju na Plitvičkim Jezerima gdje je proglašen dan žalosti. 

Život su izgubili Vasil Lomakin, Serhiy Bezkorovainy i Tetyana Berzkorovaina, te djeca Anastasia Morozova i Daria Lomakina. 

Iz Općine su danas priopćili da će sutra zbog toga biti proglašen dan žalosti.

– Dan žalosti obilježit će se isticanjem crne zastave i spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Plitvička Jezera i drugim javnim zgradama na području općine Plitvička Jezera. Tijekom dana žalosti neće se održavati programi i događaji sa zabavnim obilježjima. Pozivaju se pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost da sadržaje u okviru svojeg poslovanja obavljaju primjereno Danu žalosti. Suosjećamo s obitelji i prijateljima smrtno stradalih osoba te ovim putem izražavamo iskrenu sućut – napisali su iz Općine.

Jutarnji list doznaje iz gospićkog Crvenog križa da su svi stradali bili smješteni u Hotelu “Macola” u Korenici. Na višednevni izlet je krenulo ukupno osmero ukrajinskih državljana iz “Macole”, navodno se radilo o dvije obitelji, petero ih je stradalo smrtno, a troje ih je preživjelo, te se o njima skrbi u talijanskim zdravstvenim ustanovama. Dvije stradale curice su polaznice petog, odnosno sedmog razreda OŠ dr. Franjo Tuđman u Korenici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba