DJEČJI TJEDAN: Mališani DV Ivančica-Lobor posvetili su posebnu pozornost na očuvanje zdravlja u sklopu projekta ‘Mama budi zdrava’

JEMBRIH: Najbitnije je da svako dijete s područja Lobora ima svoje mjesto u našem vrtiću

Objavljeno: 05.10.2023. zagorjeinternational

Dječji tjedan, koji se tradicionalno obilježava u prvom tjednu listopada, raznim je aktivnostima proslavljen i u Dječjem vrtiću Ivančica – Lobor.

Kako je istaknula ravnateljica Suzana Matejaš, ove godine u sklopu Dječjeg tjedna pozornost je skrenuta na očuvanje i zaštitu zdravlja. Tako su obilježili Dan srca i uključili su se u Nacionalni projekt Udruge Sve za nju “Mama budi zdrava”. 

– Djeca su formirala oblik ružičaste vrpce s ružičastim balonima, te smo ih tako fotografirali kao simbol važnih poruka. Svako dijete je i svojoj majci predalo letak u kojem se poziva majke na brigu o zdravlju. Djeca imaju snažan utjecaj na roditelje i odluke koje roditelji donose, te ih mogu potaknuti na njihovo odgovornije ponašanje – rekla je ravnateljica, te dodala kako su u suradnji s vrtićkom zdravstvenom djelatnicom posjetili ambulantu u Loboru.

Povodom Dječjeg tjedna, ali i drugog rođendana Dječjeg vrtića Ivančica, mališane je posjetila i načelnica Ljubica Jembrih, koja je istaknula kako je ovo jedan živ i veseo tjedan.

– Počastili smo ih sa slatkim paketićima i pregledali sve njihove radove i uratke koje su pripremili sa svojim odgajateljima. Ponosni smo da naš Dječji vrtić sada slavi drugi rođendan. Novi vrtić je pun djece, kapacitet je 80 djece. Ono što je najbitnije je da svako dijete s područja općine Lobor ima svoje mjesto u svojem vrtiću u Loboru – poručila je načelnica Jembrih.

Dodala je kako poboljšavaju uvjete u vrtiću, materijalno i stručnim kadrovima, pa tako u planu imaju i uvođenje novih aktivnosti ali i novih logopeda.

– Želimo svoj djeci pružiti, ne samo smještaj, nego i stručnu pomoć od najranije dobi. Program koji je osmislila Vlada Republike Hrvatske prije dvije godine za izgradnju vrtića u ruralnom području, pokazao se odličnim i potrebnim, tako da, ako se pokaže potreba za time, imamo u planu i imamo i mogućnost, proširenja našeg vrtića. Sve to radimo kako bi naši roditelji i mlade obitelji mogli ostati na području općine, i kako bi imali adekvatnu i stručnu skrb za svoju djecu – rekla je Jembrih te svima čestitala Dječji tjedan i drugi rođendan Dječjeg vrtića Ivančica, kao i djelatnicima i ravnateljici na predanom radu i roditeljima na dobroj suradnji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba