POSTALE PRVAKINJE

CURE IZ BEDEKOVČINE RASTURILE: Na državnom natjecanju vatrogasne mladeži ženska ekipa DVD-a Bedekovčina osvojila prvo mjesto

Objavljeno: 10.09.2023. zagorjeinternational

U Novalji na otoku Pagu na stadionu CISSA u subotu je održano 15. državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske. Na natjecanju je sudjelovalo 106 ekipa iz 19 vatrogasnih zajednica županija Republike Hrvatske.

Krapinsko-zagorsku županiju predstavljala su četiri društva sa šest ekipa, a neka su ostvarila vrhunske rezultate.

U kategoriji mladež ženska ekipa DVD Bedekovčina osvojila je prvo mjesto te su postale državne prvakinje koje će predstavljati Hrvatsku na sljedećoj vatrogasnoj olimpijadi u Italiji.  U toj kategoriji ekipa DVD Tugonica – Podgrađe osvojila je odlično osmo mjesto, a DVD Špičkovina 41 mjesto. Ukupno je nastupilo 50 ekipa.

U kategoriji mladež muška ekipa DVD Tugonica – Podgrađe osvojila je odlično treće mjesto. U ovoj kategoriji nastupilo je 56 ekipa. Ekipa DVD Krapinske Toplice osvojila je 24 mjesto, a ekipa DVD Bedekovčina 27 mjesto.

Ovogodišnje natjecanje posjetili su visoki dužnosnici  Republike Hrvatske predvođeni potpredsjednikom Vlade i Ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem, brigadirom Eugenom Njarijem, izaslanikom Predsjednika Republike Zorana Milanovića i načelnikom Odjela operativnog dežurstva u Zapovjedno-operativnom središtu Glavnog stožera Oružanih snaga, Antom Sanaderom potpredsjednikom Hrvatskog sabora i izaslanikom predsjednika Hrvatskog sabora, predsjednika Predsjedništva HVZ-a, generala Dragutina Repinca, izaslanika potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja, savjetnika potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja, Dinom Kozlovcem, zamjenik predsjednika HVZ-a i zapovjednika VZŽ Istarske, dopredsjednicima Hrvatske vatrogasne zajednice: Mijom Brlečićem,  Slavkom Gaušom, Zdenkom Čaraparom, Stjepanom Skuliberom, domaćinom zapovjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Zvonimirom Lončarićem, izaslanica župana Ličko-senjske županije Vesnom Stručić te Ivanom Peranićem u ime Grada Novalje.

Visoko izaslanstvo obišlo je natjecateljska odjeljenja koja su na natjecanju odmjeravali snage u vježbi s preprekama i štafeti, kao i vatrogasnim igricama koje su novina ovog natjecanja. Sva natjecateljska odjeljenja nakon službenog nastupa i izvođenja vježbe s preprekama za mladež, te otrčane štafetne utrke s preprekama za mladež, sudjeluju u vatrogasnim igricama. Radi se o pet vatrogasnih igrica, a svaka se grupa sastoji od deset igrača. Vatrogasne igrice uključuju: vatrogasnu kuglanu, bacanje vatrogasne torbice s užetom, trčanje kroz vatrogasne ljestve, spajanje cijevi i slaganje kule od kaciga. Primarni cilj vatrogasnih igrica je da se sudionici natjecanja na zabavan i sportski način opuste nakon održanog vatrogasnog natjecanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba