POSJETIO KOLONIJU RUČNIH RADOVA

KUĆAN MAROF: Gradonačelnik Varaždina gledao kako nastaju čipke, cekeri, košare od šiblja, pletene čarape i domaće platno

Objavljeno: 10.09.2023. zagorjeinternational

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj u subotu je posjetio koloniju ručnih radova koja se održala u sklopu manifestacije Dani hajdine u Društvenom domu Kućan Marof.

Tradicionalne 12. po redu Dane hajdine organizirala je Udruga za očuvanje tradicijske kulturne baštine Kučana i Zbelave „Hajdina“.

Svi posjetitelji i ljubitelji tradicije mogli su uživati u velikom izboru radionica ručnog rada te naučiti kako se veze, izrađuje čipka, cekeri, košare od šiblja, pletu čarape ili nabira domaće platno.

Članice i članovi udruge gradonačelniku su prezentirali svoje vrijedne radove, a gradonačelnik im je zahvalio te pohvalio njihov velik trud i ljubav koju ulažu kako bi se očuvala kulturna baština i prenijelo njihovo bogato znanje o izradi ručnih radova na mlađe generacije. Naglasio je kako se moramo ponositi kulturnom baštinom našeg kraja te da se ona čuva upravo zahvaljujući entuzijazmu članova ovakvih udruga.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba