KRAPINSKE TOPLICE: Otvoreno novouređeno dječje igralište vrijedno 76.000 eura

“Djeca i mladi naša su budućnost i svaki ovakav projekt je dobra investicija i ulaganje”

Objavljeno: 08.09.2023. zagorjeinternational

U Krapinskim Toplicama u parku Centra za odgoj i obrazovanje, svečano je otvoreno dječje igralište, vrijedno nešto više od 76.000 eura. Moći će ga koristiti sva djeca iz Krapinskih Toplica, ali i ona koja će tamo doći u posjet. 

Načelnica Gordana Jureković rekla je ovo doista poseban trenutak za općinu, a pogotovo najmlađe stanovnike. 

Rezanje vrpce

– Otvorila su ga simboličnim rezanjem vrpce djeca iz našeg Dječjeg vrtića “Maslačak” te djeca iz naše topličke osnovne škole, jer upravo ovo igralište jest uređeno radi njih i za njih. Da podsjetim, riječ je o igralištu u nekadašnjem bolničkom parku, kojeg koriste sva naša djeca, ali i mladi te odrasli, koji ovdje rekreativno igraju košarku, mali nogomet ili se jednostavno rekreiraju i druže – rekla je načelnica Jureković, pa dodala:

– Nakon što je nekadašnja Osnovna škola pri Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju postala samostalna ustanova, odnosno, Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice, ovaj dio bolničkog parka, odnosno, dječje igralište, pripalo je Centru. Naravno, Centar na čelu s ravnateljem Antunom Zupancom i dalje je dopuštao našim stanovnicima, i djeci i odraslima, da se koriste igralištem, stoga smo ga mi kao Općina smatrali nužnim obnoviti, urediti i modernizirati ga – istaknula je načelnica te dodala kako su sklopili Ugovor s Centrom za odgoj i obrazovanje, prema kojem je Općina Krapinske Toplice dobila ovo igralište na korištenje i to na rok od 11 godina. 

76.000 eura

– Kvalitetno smo pripremili projekt njegovog uređenja i uspješno ga prijavili na natječaj, te za njega putem LAG-a dobili 50 tisuća eura. Čitava investicija je vrijedna nešto više od 76.000  eura, a tu razliku od oko 26.000 eura financira Općina iz vlastitih sredstava – kazala je Jureković i nadovezala se na samo uređenje igrališta. 

– Što se tiče samog uređenja, stavljena je antistres podloga, postavljene su nove sprave, izrađena je i postavljena nova sjenica te su se uredile tribine. Želim iskoristiti ovu priliku kako bih zahvalila dobavljačima i izvođačima radova na dobro odrađenom poslu, ali prije svega želim zahvaliti na suradnji i podršci Centru za odgoj i obrazovanje na čelu s ravnateljem Zupancom, kao i osnivaču Centra, Krapinsko – zagorskoj županiji, na čelu sa županom Željkom Kolarom i njegovom zamjenicom Jasnom Petek, koji su nam velika podrška u mnogim projektima koje provodimo. I na kraju, koliko god to zvučalo kao floskula koja se često ponavlja, djeca i mladi su zaista naša budućnost i zbog toga ja kao načelnica Općine na ovakve projekte nikad ne gledam kao na trošak ili jednu od stavki proračunskih rashoda, nego svaki ovakav projekt smatram investicijom i ulaganjem u budućnost. I trudit ću se, zajedno sa svojim timom, da takvih i sličnih investicija i ulaganja u Krapinskim Toplicama bude što više i to ne samo u centru, već i po svim našim naseljima – zaključila je načelnica Jureković.

Društveni dom

Voditelj LAG-a “Zagorje Sutla” Hrvoje Novak kazao je kako je igralište financirano sredstvima Programa ruralnog razvoja na mjeri LAG-a, gdje su kroz tu mjeru osigurali 50.000 eura za jedinice lokalne samouprave na području LAG-a, njih ukupno jedanaest.

– Osim ovog igrališta u Krapinskim Toplicama, prije dvije godine je, također kroz intervenciju LAG-a, uloženo 30.000 eura za uređenje društvenog doma u Maloj Erpenji. Ukupno je, dakle, kroz intervencije LAG-a, Općina uložila više od 80.000 eura na svoj razvoj, odnosno razvoj ruralne infrastrukture koja ponajviše doprinosi mladima, a onda naravno i svim ostalim stanovnicima općine – naglasio je Novak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba