Izaslanstva Varaždinske i Hercegbosanske županije odale počast poginulim braniteljima na Gradskom groblju te pokojnom županu Marijanu Mlinariću

“Na ovome groblju počivaju mnogi koji su svojim djelima zadužili Varaždinsku županiju te su radom doprinijeli svekolikom razvoju”

Objavljeno: 08.09.2023. zagorjeinternational

Povodom Dana Varaždinske županije i 30 godina ponovnog formiranja Varaždinske županije na gradskome groblju u Varaždinu izaslanstva Varaždinske županije i Hercegbosanske županije odala su počast poginulim  i nestalim braniteljima, preminulim građanima, te na grobu pokojnog župana Marijana Mlinarića. Odavanju počasti nazočili su i pripadnici  Sedme gardijske brigade “PUMA“.

Župan Stričak pozvao je na minutu šutnje sve prisutne, dok je predsjednik Županijske skupštine Križanić istaknuo kako se već tradicionalno na Blagdan Male Gospe, zaštitnice Varaždinske županije odaje počast i poštovanje onima koji su najzaslužniji za stvaranje Hrvatske. 

– Već tradicionalno povodom Dana županije odajemo dužno poštovanje i počast svim našim građanima i poginulim braniteljima. Naime, na ovome varaždinskom groblju počivaju mnogi naši građani koji su svojim djelima zadužili Varaždinsku županiju te su svojim radom doprinijeli svekolikom razvoju Varaždinske županije. Danas i potpisujemo sporazum o suradnji s Hercegbosanskom županijom pa koristim priliku da se zahvalim kolegama iz Hercegbosanske županije što su danas s nama odali počast na groblju  – rekao je Križanić. 

Iz Sedme gardijske brigade Robert Puja se zahvalio svima na odavanju počasti te je naglasio kako je ovih rujanskih  dana 1995. godine počela operacija Maestral kao prva značajnija operacija združenih snaga HV-a, HVO-a i Armije BiH u zapadnoj BiH, u kojoj su zauzeti veći prostori zapadne Bosne. Upravo je ova brigada bila nositelj spomenute operacije.

Uz župana Stričaka i predsjednika Županijske skupštine počast je odala i zamjenica župana Silvija Zagorec, dok su izaslanstvo Hercegbosanske županije predvodili predsjednik Vlade dr. sc. Ivan Vukadin i predsjedatelj Skupštine Hercegbosanske županije Jozo Ćosić. Prije polaganja vijenaca kod križa branitelja dužnosnici su odali počast i pokojnom županu Marijanu Mlinariću položivši aranžman i zapalivši svijeće na njegovom grobu. Kako podsjećaju iz Županije, Marijan Mlinarić vršio je dužnost župana od 1995. do 2001., a preminuo je 4. rujna 2007. godine. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba