Ministrica turizma Nikolina Brnjac u društvu župana Stričaka i gradonačelnika Bosilja posjetila Špancirfest pa poručila:

“Festival je svake godine sve bolji i bolji”

Objavljeno: 25.08.2023. zagorjeinternational

U ulozi izaslanice predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića u petak je Špancirfest posjetila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac. Nju su dočekali župan Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec, gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, predsjednik Gradskog vijeća Varaždina Lovro Lukavečki, saborski zastupnik Damir Habijan, gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen, ravnatelj Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije Mladen Jakopović i direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ, dok ju je direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth upoznala s ponudom ovogodišnjeg festivala.

Ministrica turizma i sporta Brnjac istaknula je kako joj je i ove godine zadovoljstvo biti na 25. po redu Špancirfestu. 

– Kao i svake godine, Špancirfest je sve bolji i bolji, i upravo zato mi je drago da kada pratimo aktivnosti preko Hrvatske turističke zajednice, da smo ove godine osigurali 520.000 eura upravo za turističku promociju, za nove sadržaje za Varaždinsku županiju što se svakako odnosi i na ovo događanje. Ujedno kad pogledamo i samu crtu do sada, turistički promet na kontinentu je osam posto bolji nego što je bio rekordne 2019. godine, a u Varaždinskoj županiji preko 30 posto bolji nego te 2019. godine. I to je u skladu sa svim strateškim smjernicama Vlade Republike Hrvatske i strategije razvoja održivog turizma –  ravnomjerni turistički promet tijekom cijele godine raspoređen i rast turističkog prometa na kontinentu. Stoga ćemo nastaviti i dalje podržavati ovakva događanja – izjavila je ministrica Brnjac čestitavši organizatorima i svim sudionicima na odlično odrađenoj organizaciji manifestacije.

Župan Stričak zahvalio se ministrici Brnjac, Ministarstvu turizma i sporta i Hrvatskoj turističkoj zajednici na dodijeljenih 520.000 eura lokalnim i područnim turističkim zajednicama Varaždinske županije.

– Nikad toliko! Uspoređujući samo s prošlom godinom, dodijeljeno nam je duplo više sredstava. Čestitam i Gradu Varaždinu, gradskoj turističkoj zajednici i svim uključenima u Špancirfest na odličnoj organizaciji. Svaki dan, svaku večer grad je pun turista i posjetitelja, a ujutro je sve uredno i čisto – pohvalio je župan Stričak podsjetivši kako od ove godine županija ima svoj slogan “Županija s pričom“, a taj slogan najbolje potvrđuje prirodne ljepote i kulturna dobra Varaždinske županije, kao i brojne manifestacije.

– Sredinom kolovoza krećemo s Lovrečevim, nastavljamo sa Špancirfestom, idući tjedan počinjemo s Danima ludbreške Svete nedjelje, nastavljamo s Danima lepoglavske čipke, Varaždinskim baroknim večerima, Zeljarijadom, Danima vrganja u Paki, Bitkom za Čanjevo… Odnosno od sredine kolovoza pa sve negdje do listopada – svaki tjedan, gotovo pa svaki dan na području naše županije se održavaju manifestacije. Smatram da su ova sredstva koja su dodijeljena našim područnim i lokalnim turističkim zajednicama zaista opravdana, a o tome nam najbolje govore pokazatelji – u prvih šest mjeseci imamo između 20 do 25 posto više dolazaka i noćenja, a to je ono čemu težimo – rekao je župan Stričak.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj zahvalio je ministrici Brnjac i njenom ministarstvu na financijskoj potpori od 45.000 eura koja je izravno usmjerena za organizaciju Špancirfesta. 

– Špancirfest se promovirao i profilirao kao najjači hrvatski ulični festival, a za nas u kontinentalnoj Hrvatskoj sigurno najvažniji turistički događaj. Svi kapaciteti grada Varaždina, čak i našeg Studentskog doma s 850 mjesta, svi hoteli, sve sobe svih iznajmljivača, svih su deset dana puni! Punimo i kapacitete susjedne županije. Prilika je ovo da potencijalni investitori prepoznaju vrijednost kontinentalnog turizma i iskažu interes za izgradnjom jednog velikog pravog hotela u gradu Varaždinu – izjavio je gradonačelnik Bosilj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba