PRVI GLAS ZAGORJA: Zbog iznimne posjećenosti u samo sat i pol otišlo 350 kilograma purice

FOTOGALERIJA: Gastro ponuda na svjetskoj razini oduševila posjetitelje

Objavljeno: 20.08.2023. zagorjeinternational

Kroz 55. godina postojanja festivala Prvi glas Zagorja u Svetom Križu Začretju program se obogaćivao iz godine u godinu. Uvijek se gledalo kako upotpuniti s novitetima, a prije tri godine uvedena je gastro ponuda i to s naglaskom na puricu. Dokaz kako je to bila odlična ideja je današnja iznimna posjećenost prostoru Banovine.

Koliko je to bio iskorak u pravom smjeru posvjedočio je načelnik Marko Kos.

– Unutar cijelog događanja od osam dana, napravili smo nešto novo i drugačije. Ova purica i mlinci su uistinu interesantan i korak više doživljaj, a najbolja nagrada za ovu treću godinu nam je veliki broj posjetitelja. Prezadovoljni smo kao organizatori ove, na svjetskoj razini, gastro ponude – poručio je načelnik Kos dodavši kako u samo sat i pol vremena je otišlo 350 kilograma purice. Valja napomenuti kako se sve delicije mogu probati cijeli tjedan u restoranima, a pregršt sadržaja se nalazi na svetokriškom ‘pijacu’.

Ispeći puricu nije niti malo lagan zadatak, a kako bi sve prošlo u najboljem redu i na zadovoljstvo svakog nepca pobrinuo se poznati hrvatski kuhar Tomislav Špiček.

– Svake godine sve više i više posjetitelja, a purica i purana, hvala Bogu, ima. Opjevali smo ih, spekli i na kraju podijelili i to kroz razne recepte. Radili su se razni specijaliteti poput faširanaca, krpica i s povrćem, od bijelog mesa smo napravili fini pijaca sendvič s ciklom i hrenom. Koliko čujem, ljudi su zadovoljni, a to je najbitnije – rekao je Špiček koji je osobno podijelio 92 kilograma purice kroz 600 obroka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba