Atenski AEK igra prljavu igru, za sve optužuje Dinamo

Dinamo žestoko odgovorio AEK-u: Apsurdno i opasno je ovo što radite, a svi propusti su vaši i vaše policije

Objavljeno: 09.08.2023. zagorjeinternational

AEK u utorak navečer objavio je žestoko priopćenje u kojem je tražio veliku kaznu za Dinamo zbog navijačkih nereda koji su se dogodili u glavnom gradu Grčke u ponedjeljak navečer, a u kojima je život izgubio 29-godišnji navijač AEK-a Michalis Katsouris. Grčki prvak se pitao kako njegovi nogometaši mogu izaći na teren nakon svega i tko ih tjera da igraju. Njihovo cijelo priopćenje možete pročitati ovdje.

Dinamo i AEK igrat će prvu utakmicu trećeg kvalifikacijskog pretkola za Ligu prvaka 15. kolovoza na Maksimiru od 20 sati, a uzvratna utakmica u Ateni je tri dana kasnije. Hrvatski prvak se sada oglasio o AEK-ovom žestokom istupu priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

Dinamovo mišljeno o svemu pročitajte niže u tekstu.

Odgovor AEK-u

GNK Dinamo više je puta jasno, nedvosmisleno, javno i žestoko osudio nerede koji su, nažalost, za posljedicu imali smrtni ishod. Nasilju nije mjesto u civiliziranom društvu i uvijek ćemo se boriti za istinske vrijednosti koje promovira naš klub, a iskreno želimo vjerovati da slične poglede dijeli i naš suparnik AEK.

Žalosni smo što AEK svojim istupima i ponašanjem bježi od odgovornosti, podiže tenzije i što u službenim priopćenjima koristi neprimjeren, agresivan i huškački rječnik s ciljem pritiska na UEFA-u 

Posebno je neshvatljivo da ljudsku tragediju bez ikakve zadrške pokušava iskoristiti za vlastitu promociju i rezultat što pokazuje izostanak elementarne pristojnosti, empatije i pijeteta prema žrtvi.

Apsurdno

– Predstavnici grčkog kluba od samog su početka nisu bili raspoloženi za suradnju, napustili su organizacijski sastanak na dan utakmice, otkazali službeni ručak i odbili bilo kakvu vrstu komunikacije i takvim ponašanjem sebi dodijelili ulogu istražitelja, tužitelja i suca. Takav postupak smatramo u najmanju ruku apsurdnim i opasnim poigravanjem emocijama u ovako delikatnom trenutku – prenose iz Dinama

Oštro osuđujemo ovakvu vrstu komunikacije naših sportskih rivala iz Atene pogotovo dok je istraga još u tijeku i gdje iz dana u dan saznajemo nove informacije o nemilom događaju. Naglašavamo, do ovog trenutka još uvijek nije utvrđeno je li počinitelj ovog strašnog zločina hrvatski ili ipak grčki državljanin.

– Nikome nećemo dati za pravo da se na takav monstruozan način poigrava s imenom Dinamo! Naš klub njeguje principe poštovanja i zdrave komunikacije s našim europskim protivnicima. Danas se susrećemo sa svime što nije dostojno ponašanja jednog europskog kluba. Pozivamo predstavnike AEK-a da se posvete nogometu i smirivanju tenzija, a ulogu istražitelja i suca prepuste nadležnim institucijama – poručuju iz Dinama

Ne nasilju

U četvrtak 3. kolovoza, klub je dobio obavijest UEFA-e o zabrani gostovanja gostujućih navijača na utakmicama 3. pretkola UEFA Lige prvaka. Istoga dana klub je na svim svojim kanalima obavijestio navijače i javnost kako neće biti prodaje ulaznica za utakmicu u Ateni.

GNK Dinamo je odmah idućeg dana, 04. kolovoza, uputio pisanu obavijest prema Ravnateljstvu policije u kojem je Ravnateljstvo informirano o vremenu polaska i povratka, brojevima leta, mjestu smještaja i mogućem odlasku navijača. 

U istom tom dopisu naglašeno je: “Ovisno o broju okupljenih navijača ne može se isključiti mogućnost sukoba s drugim navijačkim skupinama koje će u tom vremenu boraviti u Ateni.”

Istoga dana klub je sastavio dokument u kojem smo pokrili sva pitanja vezana uz eventualni dolazak naših navijača koje smo očekivali u Grčkoj. Pitanja su poslana prema predstavnicima AEK-a, a odgovor grčkog kluba nismo dobili. Upit je također poslan i UEFA-i koja je odgovorila da je važno da AEK odgovori na postavljena pitanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba