Ovo je 10 najjačih zagorskih srednjih škola - barem kada se gleda bodovni prag

Na samom vrhu nema iznenađenja, a prvi strukovni program je tek na petom mjestu

Objavljeno: 07.08.2023. zagorjeinternational

Ljetni praznici učenika su u punom jeku, a škola počinje za mjesec dana. Pa je ovo izvrsna prilika za vidjeti koje su to ‘najjače’ srednje škole u Krapinsko – zagorskoj županiju, gledajući na prosječan broj bodova upisanih u ljetnom roku.  

Na samom vrhu nema promjene u školi, jer je naslov ‘najteže za upasti’ odnijela zabočka Gimnazija Antun Gustav Matoš, no ovog puta je to učinila smjerom opće gimnazije dok je protekle godine to bio smjer programom prirodoslovno-matematičke gimnazije koji je ove godine na šestom mjestu. Prosječni broj bodova u za opću gimnaziju je 77,28 bodova, a najmanji broj bodova upisanog bio je 69,66. Na drugom je mjestu pak opća gimnazija Srednje škole Krapina s prosječnim brojem bodova od 76,99 bodova. Na trećem mjestu ponovno je Srednja škola Krapina, ali s programom prirodoslovno-matematičke gimnazije. Za taj smjer prosječni broj bodova upisanih bio je 76,59, a najmanji broj bodova upisanog jest 63,66.

Prvi strukovni smjer po prosječnom broju bodova upisanih je na petom mjestu te je riječ o tehničaru za računalstvo u Srednjoj školi Krapina. Za taj program prosječni broj bodova bio je 75,97, a najmanji broj bodova upisanog bio je 71,84, piše Srednja.hr.

Ispod možete pogledati cijelu tablicu. Kao i u slučaju ostalih županija, prvo je u tablici naveden naziv škole, zatim program te prosječni broj bodova upisanih, broj bodova prvog na listi i broj bodova posljednjeg na upisima u 2023.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba