ZAUSTAVIO SE I IZAŠAO IZ VOZILA: Na njega naletio automobil, preminuo je na mjestu nesreće

Objavljeno: 05.08.2023. zagorjeinternational

U prometnoj nesreći koja se u subotu ujutro u 5.45 sati dogodila na državnoj cesti u mjestu Baćina kraj Ploča, poginuo je 28-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji državljanin Kosova, krećući se iz smjera Splita u smjeru Dubrovnika, uslijed neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad osobnim vozilom njemačkih registracija i izlaskom iz zavoja prešao na suprotnu kolničku traku, a potom i na makadamsko proširenje uz kolnik, izvijestila je policija.

– U navedenom kretanju udario je u 28-godišnjeg državljanina BiH koji se prethodno zaustavio na spomenuto makadamsko proširenje s osobnim vozilom slovenskih nacionalnih oznaka i stajao pored vozila kojim je upravljao. Nakon udara u pješaka, vozilo njemačkih registarskih oznaka sletjelo je  u provaliju na dubinu od oko 2 metra – priopćila je dubrovačko-neretvanska policija.

Državljanin BiH je smrtno stradao na mjestu događaja, dok je žena (28) iz njegovog vozila, državljanka BiH, lakše ozlijeđena, a maloljetno dijete koje je također bilo u vozilu, ostalo neozlijeđeno.

– Državljanin Kosova koji je skrivio ovu prometnu nesreću zadobio je teške tjelesne ozljede i on je  prevezen u splitsku bolnicu gdje je zadržan na daljem liječenju, dok su putnici iz njegovog vozila: 52-godišnjakinja, 23-godišnjak i 21-godišnjakinja, svi državljani Kosova, prošli bez ozljeda – kažu u policiji.

Za vrijeme trajanja očevida promet se odvijao naizmjenično jednim prometnim trakom. U potpunosti je otvoren u 8.40 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba