NESEBIČNO POMAGAO

HRABRI VATROGASAC JE OSTAO BEZ SVEGA: Dok je spašavao djecu iz vrtića u njegov dom je prodirala voda

Objavljeno: 05.08.2023. zagorjeinternational

Sloveniju je u petak pogodilo veliko nevrijeme. Brojne ceste su poplavljene, a u pojedinim mjestima stanovnici su ostali odsječeni. Loše vrijeme i katastrofalne poplave koje su zahvatile cijelu Sloveniju odnijele su tri života.

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz grada Mengeša u središnjoj Sloveniji, sjeverno od Ljubljane, u petak je objavilo dramatične fotografije spašavanja mališana iz dječjeg vrtića Gobica. Jedan od vatrogasaca, koji je spašavao djecu odmah je krenuo nesebično pomagati drugima, ali je i sam ostao bez svega, kaže njegov prijatelj Boštjan, prenosi 24ur.

– Kao vatrogasci, prvo moramo spašavati živote. Kada je jučer voda počela nezamislivo plaviti u samo nekoliko minuta, mi u našoj vatrogasnoj postrojbi smo se odmah okupili i podijelili posao – rekao je hrabri vatrogasac.

Tijekom spašavanja dobio je fotografije doma koji je u to vrijeme bio poplavljen, a on sam je samo mogao reći obitelji da se povuku u sigurnost na viši kat. Kada je došao kući uslijedio je šok. Kuća mu je potpuno uništena i poplavljena. Voda je dosezala visinu od 1,5 metara. U kući u kojoj živi sa suprugom i dva sina osnovnoškolca poplavljene su i spavaće sobe, kućanski aparati i automobili.

 – Uništeno je sve što smo u kuću ulagali 20 godina. Sve što možete dotaknuti, dokumenti, odjeća, elektronika. Uništene su sve slike, sva sjećanja – opisao je vatrogasac Sandi Zajc.

Također, prevrnula se cisterna za mazut, pa se sva voda pomiješala s gorivom i sada je sve prožeto mirisom nafte. Zaključuje kako je sreća u nesreći što su svi živi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba