Vlatki Pokos zasmetao logo na brodu - jedan detalj ju podsjetio na Ustaše

“Nadam se da će biti primjereno kažnjeni, a ja ću osobno podnijeti kaznenu prijavu”

Objavljeno: 30.07.2023. zagorjeinternational

Vlatka Pokos na Instagramu je objavila fotografiju broda u Splitu i kaže da će zbog oblika slova U koje se na brodu nalazi podnijeti kaznenu prijavu.

 – Na splitskoj rivi nalaze se brojni štandovi, koji nude razne izlete brodom, a među njima i Udruga malih brodara Splita. Šokantno je vidjeti da se upravo na njihovom brodu nalazi zločinačko, ušato slovo U, pod čijom simbolikom su u Drugom svjetskom ratu u Hrvatskoj ubijene desetine tisuća ljudi. Licemjerno pozivaju ljude imenom ‘4U’, što bi trebalo značiti ‘Za tebe/vas’, ali nije jasno uključuje li to crnce, Židove, Rome i sve one koji nisu čistokrvni Arijevci, poput onih koji su osmislili ovaj ‘divan’ marketinški potez?! Koji slavi upravo CRNU boju ustaških zločinaca na svom brodu –  započela je Vlatka.

Najavila je i kaznenu prijavu, prenosi Index.

 – Nadam se da će biti primjereno kažnjeni, a ja ću osobno podnijeti kaznenu prijavu. Ovu ideologiju mogu si odnijeti iza brda, otkud je dogmizala. Split je simbol otpora fašizmu i ustašluku i ovo je nedopustivo. Koliko znam, u Hrvatskoj je zabranjeno promoviranje fašističkih, nacističkih i ustaških simbola pa molim odgovarajuće institucije da promptno reagiraju – napisala je Pokos. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba