Posebna pažnja je stavljena na očuvanje postojećih zelenih površina i prostora za dojilje

“Rekonstrukcija igrališta dolazi nakon povećanja kapaciteta dječjeg vrtića za 40 mališana”

Objavljeno: 20.07.2023. zagorjeinternational

Općina Konjščina riješila je svu potrebnu papirologiju i sada spremno čeka natječaj za rekonstrukciju dječjeg igrališta nasuprot dječjeg vrtića. Ovo novo igralište ucrtano je kao nova čestica za igralište u katastru, a parcelacija je izvršena kako bi se što bolje iskoristili EU fondovi. Trenutno igralište dijeli česticu s cijelim centrom Konjščine. 

Nakon ispoštovane zakonske procedure i rokova, završetak glavnog projekta je blizu, a potvrda na posebne uvjete očekuje se uskoro. Projektiranje igrališta provedeno je u skladu s pravilima struke, a oprema i sprave odabrane su sukladno raspoloživim sredstvima općinskog proračuna, uz poštovanje sigurnosnih normi za korištenje dječjih igrališta. Posebna pažnja bila je posvećena usklađivanju igrališta s postojećim zelenilom, s ciljem da se sačuvaju stabla i osigura prostor za dojilje. Ovakav pristup projektiranju omogućit će djeci sigurno i ugodno okruženje za igru i zabavu.

Vrijednost ove investicije procijenjena je na oko 100.000 eura, a Općina Konjščina s veseljem ulazi u ovaj projekt koji će doprinijeti kvaliteti života djece. Načelnica Anita Krok uime Općine izražava zahvalnost Mjesnom odboru Konjščina koji je uljepšao igralište svojom brigom i zalaganjem do samog početka rekonstrukcije.

– Ova rekonstrukcija igrališta dolazi nakon ostvarenih sredstava za dogradnju dječjeg vrtića i povećanja kapaciteta za 40 mališana. Također, izgradnjom nogostupa od ambulante do dječjeg vrtića, Općina Konjščina pokazuje svoju predanost stvaranju sigurnog i prijateljskog okruženja za našu djecu. Sigurni smo da će obnovljeno dječje igralište pružiti veselje i sigurnost našoj djeci, kako onoj iz centra Konjščine, tako i onoj koja putuju iz obližnjih sela jer smo primijetili da ga doista koriste sva djeca – poručila je načelnica Krok. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba