PRUGA KRAPINA - ZABOK: Proveden postupak javne nabave, rekonstrukcija bi mogla krenuti najesen

Prihvaćena ponuda od 16,8 milijuna eura – još malo vožnje busevima, a na proljeće se vraća ‘Ž’ u HŽ

Objavljeno: 19.07.2023. VH

Na dionici željezničke pruge od Zaboka do Krapine, vlakovi trenutno voze znatno sporije zbog težih oštećenja na pruzi, no s obzirom na to da je spora vožnja uvedena prije nekog vremena, putnici su već navikli. 

Ipak, s krapinskim gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem dotaknuli smo se te teme, a kako nam je otkrio, ‘HŽ infrastruktura’ je provela postupak javne nabave za rekonstrukciju pruge. 

– Ako sam dobro upoznat, u postupku su došle četiri ponude. Donesena je nedavno i odluka o odabiru izvođača radova, a kao najpovoljnija ponuda odabrana je ponuda tvrtke ‘Swietelsky’ u iznosu od oko 16.865.000 eura, s uključenim PDV-om. Sad su u tijeku rokovi za mogućnosti iskazivanja žalbe – otkrio nam je gradonačelnik. 

Kako je rekao, vjeruje da će sve dobro proći te da bi radovi mogli krenuti na jesen. 

– Prema dokumentaciji natječaja, nakon što bude uvođenje u posao, rok za izvođenje radova je negdje oko šest mjeseci pa bi negdje na proljeće sljedeće godine i taj dio mogao biti rekonstruiran. Ta rekonstrukcija pruge će doprinijeti znatno većoj brzini odvijanja prometa na toj dionici, ali to ne znači da se dalje ne priprema ona faza da se vidi što će biti s nastavkom ili elektrifikacije. Tako da, ovo prvi dio, ali će i budući planovi sigurno biti realizirani – poručio je gradonačelnik Gregurović. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba