Konačno smo dočekali - počinje `Ljeto u Trakošćanu`!

Sutra uz ‘Trio Coda’ zapjevajte svjetske hitove, a u nedjelju na `Čaju s groficom` zavirite u tajni svijet plemstva

Objavljeno: 14.07.2023. zagorjeinternational

Ove subote počinje manifestacija `Ljeto u Trakošćanu`, koja će trajati do 6. kolovoza, a posjetitelje će svakog vikenda dočekati zanimljiva događanja koja se održavaju u prekrasnom ambijentu amfiteatra podno dvorca, odmah do novootvorenog ‘Lake bistroa Trakošćan’.

Manifestacija se otvara nastupom ‘Trio Coda’, akustičnim sastavom koji čine tri pjevačice koje će troglasno, uz gitaru i flautu, izvoditi razne svjetske hitove.

– Obrađujemo strane, pop i hrvatske pjesme. Uglavnom nam je repertoar na engleskom jeziku, no nađe se tu i pokoja hrvatska pjesma. Većinom će to biti laganije pjesme – najavljuju iz Trio Coda i pozivaju sve da se pridruže.

– Veselimo se i nadamo se čim većem brojem ljudi, da se podružimo i da se naslušaju dobre glazbe – poručuju.

Djevojke vam pripremaju super atmosferu, a uživati u dobroj glazbi možete od 16 sati.

Foto: Facebook/Trio Coda

U nedjelju pak slijedi `Čaj s groficom`, gdje će Lidija Gašpar, u društvu malih princeza, obučena u groficu, kroz takozvani storytelling, upoznati posjetitelje s Dvorcem Trakošćan, ali dotaknut će se i ostalih europskih dvorova. Priče pokrivaju vremena koja su minula, odnosno razdoblje od kraja 13. i početka 14. stoljeća do 19. stoljeća, a vezane su uz modu, kulturu življenja, bonton, udvaranje, a posjetitelji će imati priliku čuti i neke zakulisne priče plemstva.

Posjetitelji će imati priliku naučiti neke osnove ponašanja iz tog doba, a moći će i zaplesati jedini hrvatski ples, govori nam Lidija Gašpar.

–  Naučit ćemo čak govor lepeze, naučit ćemo kako se komuniciralo bez ijedne izrečene riječi, odnosno učit ćemo neverbalnu komunikaciju. Puno će biti interakcije i ako će ekipa biti pri volji, zaplesat ćemo naše hrvatsko salonsko kolo. To je jedan jedini hrvatski ples, nastao sredinom 19. stoljeća – objašnjava nam Gašpar.

Nakon posjeta dvorcu, posjetitelji su pozvani na nastavak druženja kod amfiteatra gdje ima puno zelene površine, a ako ne pronađu mjesta na terasi ili na nekoj od ležaljki ‘Lake bistroa Trakošćan’, sa sobom mogu ponijeti i dekicu. Na čajanku su pozvane i djevojčice koje se žele pridružiti grofici u njezinom pričanju. Okupljanje je u 16 sati kod amfiteatra pored ‘Lake bistroa Trakošćan’, a djevojčice su pozvane da odjenu svoje haljinice i da se kostimiraju u princeze.

Foto: Facebook/Lidija Gašpar

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba