Naoružan do zuba

Netko je kod sebe imao dvije bombe, tri detonatora, 154 komada raznog streljiva…

Objavljeno: 11.07.2023. zagorjeinternational

U ponedjeljak je jedna osoba, u sklopu akcije “Manje oružja – manje tragedija“, policijskim službenicima dragovoljno predala dvije ručne bombe, tri vježbovna detonatora i 154 komada streljiva raznog kalibra. Nakon poziva stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu na siguran način preuzeli su sredstva.

– Podsjećamo građane da je u tijeku provođenje akcije “Manje oružja – manje tragedija”, odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti – kažu iz policije i dodaju:

– Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju s napomenom da građani ne donose sami oružje, streljivo i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju – poručuju.

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Zaštitite sebe i bližnje, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800/88-92. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba