Alkoholni izazov dviju Kanađanki koštao ga je života

Odlučio je popiti sve koktele s menija, došao je do 12. i umro

Objavljeno: 29.06.2023. zagorjeinternational

Jedan je Britanac umro na Jamajci nakon što je prihvatio izazov i u baru kraj bazena odlučio popiti svih 21 koktela koji su bili na meniju, pokazala je istraga. Međutim, Timothy Southern (53) iz Lichfielda u Staffordshireu popio je samo 12 koktela nakon čega je otišao u svoju hotelsku sobu u mjestu Saint Ann.

53-godišnjak je tog svibnja 2022. bio na odmoru sa sestrom, djecom i još nekom rodbinom. Nakon što se oglasio alarm, Timothyjeva obitelj je pohrlila u njegovu sobu i zatekla grozan prizor.

– Ležao je na leđima i gušio se. Prebacila sam ga na bok i pozvala hitnu pomoć. Ispuštao je grgljajući zvuk i povraćao. Zvala sam ga po imenu, ali on nije odgovarao – rekla je njegova rođakinja, piše Daily Mail.

– Kad je medicinska sestra stigla, rekla sam joj da je pozvana hitna pomoć, ali ona je rekla da nije potrebno. Mislila sam da će ona preuzeti, ali nije to učinila. Primijetila sam da je počeo gubiti temperaturu. Provjerila sam mu puls i nisam ga mogla pronaći, no sestra je rekla da ima puls. Pogledala sam mu lice i pomislila da je već preminuo – kazala je.

Dodala je kako je medicinskoj sestri rekla neka hitno počne s oživljavanjem, ali ova to nije učinila.

– Dala mu je samo kompresiju prsnog koša. Možda bi on još uvijek bio živ da je sestra znala što radi. Tretman i pomoć koji je dobio bili su odvratni – rekla je Timothyjeva rođakinja, prenosi Jutarnji list.

Istraga je pokazala da je Timothy toga jutra već pio rakiju i pivo kad je sreo dvije Kanađanke koje su pokušavale ispuniti izazov od 21 koktela prije ponoći kako bi proslavile rođendan jedne od njih.

Patolog iz Kingstona na Jamajci je kao uzrok smrti naveo ‘akutni gastroenteritis uzrokovan konzumiranjem alkohola‘. No moglo bi proći i tri godine prije nego toksikološka izvješća stignu s Jamajke u Britaniju. Mrtvozornica Emma Serrano iz Staffordshirea zaključila je da je smrt bila povezana s alkoholom. 

Nakon Timothyjeve smrti, njegova je obitelj u kampanji na platformi GoFundMe prikupila gotovo 10.000 funti kako bi njegovo tijelo vratila u Ujedinjeno Kraljevstvo. Naime, naknadno su otkrili da osiguranje koje je Timothy imao, ne pokriva troškove ove vrste. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba