Susret quadova u Gornjoj Stubici okupio 50-ak sudionika iz pet zemalja

“Pokušali smo napraviti nešto novo, izazovno, teško, a da nije previše opasno”

Objavljeno: 06.06.2023. zagorjeinternational

Gornja Stubica prošlog je vikenda bila domaćin događanja Spring Extreme 2023. u organizaciji Moto kluba Zagorski anđeli.

Riječ je o u susretu quadova, na kojem se okupilo pedesetak vozača iz Hrvatske, Slovenije, Poljske, Češke i Slovačke, željnih izazova i adrenalina. Naime, Spring Extreme podrazumijeva vožnju quadovima po teškim terenima, pri čemu jedan vozač drugome pomaže. Kako su nam pojasnili iz MK Zagorski anđeli, ne radi se o utrci na vrijeme, već je bit proći cijelu stazu. 

Spring Extreme organiziran je po četvrti puta, no prvi puta za organizaciju se pobrinuo gornjostubički klub.

– Pokušali smo napraviti nešto novo, izazovno, teško, a da nije previše opasno. Željeli smo svakom vozaču pružiti pregršt adrenalina, znoja, muke i dozu straha. Neki nisu znali kaj ih čeka, možda im je to bilo i malo previše, ali su sigurno pomaknuli svoje granice i mogu biti ponosni na sebe. Namjerno smo napravili staze na kojima je bilo svakakvih izazova, od brda, bočnih nagiba, klanaca, spusteva, potoka i stijena. Htjeli smo da vozači vide koje su im jače, a koje slabije strane – kaže Mario Kovačić iz MK Zagorski anđeli. 

Vozači su se mogli okušati na dvije staze: iron (lakša) i gold (teža) te su prvog dana, u subotu, vozili svi vozači. Pravi je izazov slijedio drugog dana susreta, na canyon challengeu, kojega su vozili samo najhrabriji, svega šest vozača. 

Okupljanje, doručak i večeru sudionici su imali kod Lojzekove hiže u Gusakovcu, a iz Moto kluba zahvaljuju svima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji susreta, kao i svim sudionicima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba