Osim pijanih vozača, policija za volanom zatekla i one bez važeće vozačke

Najviše napuhao 46-godišnjak iz Zlatara (2,17), za vratom mu puše 39-godišnjak iz Polja Krapinskog s 2,16

Objavljeno: 29.05.2023. zagorjeinternational

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđeno je ukupno 69 prometnih prekršaja od čega 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 10 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu,

šest prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 36 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u nedjelju oko 14 sati, u Zlataru, kod 46-godišnjaka koji je osobnim automobilom upravljao s 2,17 promila alkohola u organizmu. Vozač je isključen iz prometa i protiv njega je podnesen optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 1320 eura te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Za 0,01 manje, odnosno s 2,16 promila zatečen je vozač koji je upravljao osobnim vozilom u Polju Krapinskom u nedjelju oko 2 sata. Vozaču 39-godišnjaku određeno je zadržavanje i protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je u petak, 26 svibnja, na A2 kod Zaboka od 195 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Vozaču je naplaćena novčana kazna.

Nadalje, u subotu, 27. svibnja, oko 20 sati, tijekom nadzora prometa u Jasenovcu Zagorskom, policijski službenici zatekli su 53-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta, odbio je alkotestiranje te je utvrđeno kako je već nekoliko puta pravomoćno kažnjavan za prekršaje u cestovnom prometu. Vozač je uhićen i privremeno mu je oduzeto osobno vozilo.

Zatim, u nedjelju, oko 15 sati u Svetom Križu Začretju, policijski službenici zatekli su 20-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta, odbio je testiranje na droge te je utvrđeno kako je već nekoliko puta pravomoćno kažnjavan za prekršaje u cestovnom prometu. Vozač je uhićen i privremeno mu je oduzeto osobno vozilo.

Protiv 53-godišnjeg vozača te protiv 20-godišnjeg vozača podnijeti su optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba