Još jednom ogromnom uspjehu za hrvatski sport doprinijela i Zabočanka Klara Sedlar

ČESTITKE! Hrvatske kuglačice zlatne na Svjetskom ekipnom prvenstvu u kuglanju

Objavljeno: 29.05.2023. zagorjeinternational

U Varaždinu je ovog vikenda završilo Svjetsko ekipno prvenstvo u kuglanju, a hrvatske su kuglačice osvojile zlato, dok su kuglači bili brončani. 

U polufinalu su naše kuglačice igrale protiv Njemačke, dok su u finalu igrale protiv Austrije koju su pobijedile 7:1, a rasplet situacije se mogao naslutiti već nakon nastupa prve tri naše kuglačice, Valentine Gal, Matee Juričić i Nataše Ravnić, nakon kojih je rezultat bio 5:0 za Hrvatsku i 181 srušeni čunj više. Sve su one ostvarile pobjedu.

U drugom dijelu su protiv Austrije nastupile još i Amel Nicol Imširović, trojka Ana Bacan Schneider, Milana Pavlić i Klara Sedlar, dok je jedini poraz zabilježila Vanesa Bogdanović.

– Znao sam nakon pobjede u polufinalu nad Njemačkom da ćemo uvjerljivo i lagano osvojiti zlato. Moje prognoze pokazale su se točnima. Protiv Njemačke smo odigrali i taktički dobro. Ne, nisam mijenjao dvije igračice zato što su slabije igrale u drugom bloku. Sve je to bio dio taktike – rekao je izbornik ženske reprezentacije Hrvatske Tonči Mikac, piše Večernji list.

Kako nam je rekla Zabočanka Klara Sedlar, članica zlatne ekipe, već se polufinalni dvoboj protiv Njemačke mogao nazvati ‘finalom prije finala’.

– Iskreno, očekivale smo lakšu utakmicu nego što je bila, tako da se definitivno vidjelo zašto su i Njemačka i Austrija došle tako daleko, do polufinala i finala. Trebalo je jednostavno igrati do kraja i na to smo bile spremne. Osjećamo se zlatno – poručila je Sedlar. 

Klara Sedlar

Inače, ovo je Hrvatskoj treće ekipno zlato u povijesti svjetskih prvenstava, a kada se tome pribroji i bronca kuglača, Hrvatska je trenutno na 13 osvojenih medalja, odnosno četvrti smo na ljestvici najuspješnijih zemalja kada je riječ o svjetskim ekipnim prvenstvima, piše Večernji list.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba