Situacija je ozbiljna

U Donjoj Voći proglašena elementarna nepogoda – šteta preko 600.000 eura 

Objavljeno: 24.05.2023. zagorjeinternational

U proteklom tjednu, svjedočili smo ogromnim količinama padalina koje su pogodile Hrvatsku, a pošteđena nije bila ni općina Donja Voća u kojoj su oborine prouzrokovale ogromne štete na prometnicama, kućama, gospodarskim objektima, dvorištima, voćnjacima i vinogradima.

Trenutno je zatvorena županijska cesta u mjestu Jelovec Voćanski koja vodi prema graničnom prijelazu sa Slovenijom, jer je došlo do odrona ceste. Tijekom proteklih dana, aktivirala su se mnoga klizišta, a na nekim mjestima je došlo do prekida opskrbe električnom energijom te prekida prometovanja određenim dionicama. 

– U međuvremenu su kvarovi otklonjeni od strane Hrvatske elektroprivrede, a vatrogasci DVD-a Donja Voća sudjelovali su u spašavanju životinja i imovine te su radili na otklanjanju porušenih stabala i urušene zemlje te im ovim putem zahvaljujemo na nesebičnom pomaganju – poručili su iz Općine.

Načelnica Sanja Kočet obišla je pogođena područja te se i sama uvjerila u ozbiljnost situacije. 

– Uništeni su mostovi, dvije dionice su potpuno zatvorene te se koriste zaobilazni putevi. Nastala su potencijalna nova klizišta na županijskim i nerazvrstanim dionicama. Najgore je što su se pojavila opasna klizišta nadomak kuća i moguća su urušavanja – kazala je Kočet koja je nakon svega viđenog uputila zahtjev Varaždinskoj županiji za proglašenje prirodne nepogode, a preliminarni podaci pokazuju da je šteta veća od 600.000 eura. 

Da je situacija iznimno teška, uvjerio se i župan Anđelko Stričak, koji je zajedno sa svojom zamjenicom Silvijom Zagorec i načelnicom Kočet obišao područja koja su najteže stradala. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba