Brojni roditelji potpisivali inicijativu da se 3. svibnja, iznimno, proglasi krajem ove školske godine

SVEGA 19 DANA NAKON MASAKRA: Danas su se u školske klupe vratili učenici beogradske OŠ ‘Vladimir Ribnikar’

Objavljeno: 22.05.2023. zagorjeinternational

Danas su u školske klupe ponovno sjeli učenici beogradske Osnovne škole ‘Vladimir Ribnikar’ u kojoj je prije samo 19 dana 13-godišnji učenik sedmog razreda te škole iz pištolja ubio zaštitara, osmero učenika i profesoricu povijesti, ugasivši tako 10 života, a brojne ranio.

Iako se neko vrijeme raspravljalo o tome hoće li se djeca vraćati u školu ili ne, brojni su roditelji apelirali na vlast da, u znak solidarnosti, proglase kraj školske godine, dok su drugi tražili kraj školske godine samo u toj školi. Međutim, djeca se s današnjim danom ipak vraćaju u školu, no neće biti ocjenjivanja ni ispitivanja, pišu srpski mediji, prenosi 24sata.

Više od 150 roditelja potpisalo je i inicijativu da škola 3. svibnja proglasi kraj školske godine te da puste djecu da se odmaknu od trauma koje su prošli. 

– Školska godina na tragičan je način završila 3. svibnja. Svaki dan poslije toga nije nastavak školske godine, nego gluma da se ništa nije dogodilo. A dogodilo se. Djeca su nam ubijena u školi – napisali su roditelji u priopćenju, a podržao ju je i sudski vještak i neuropsihijatar Zoran Đurić.

– Da bi se ova posttraumatska reakcija smirila i sanirala, potrebno je da djeca ne dolaze u školu, na mjesto zločina – rekao je i dodao kako se moraju odmaknuti od svih mjesta koja mogu povezati sa zločinom. 

Isto tako, mnogi su roditelji komentirali da navedena škola od toga dana za njih više nije škola i da niti jedno dijete tamo više ne bi trebalo kročiti. 

Također, postoji i ideja da se škola sruši, a da se na njenom mjestu izgradi memorijalni centar. U tom slučaju, škola bi se izgradila ne nekoj obližnjoj lokaciji. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba