Obrtnička komora Varaždinske županije dodijelila 31 majstorsku diplomu svojim obrtnicima

“Obrtnici su najčvršći segment gospodarstva”

Objavljeno: 18.05.2023. zagorjeinternational

U četvrtak je u velikoj dvorani Županijske palače u Varaždinu održana svečanost na kojoj je Obrtnička komora Varaždinske županije podijelila je 31 majstorsku diplomu majstorima – obrtnicima. Kako je tom prilikom istaknuo predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Igor Šoković, obrtnici su uvijek bili stup gospodarstva i svojim su znanjem oduvijek znali pobijediti sve teškoće koje su im se našle na putu. 

– Svi mi ulažemo u svoja znanja i vještine, jer biti obrtnik nije tek puko odrađivanje nekoga posla. Obrtnik živi svoj obrt 24 sata na dan, 365 dana u godini. Majstor obrtnik ne postaje se samo diplomom već i svojim radnim iskustvom, odnosom prema poslu, svojim poslovnim partnerima i kolegama. Vrijednost diplome majstora obrtnika dokazuje se svakodnevnim radom i zalaganjem za svoju obitelj i zajednicu. Stoga su obrtnici najčvršći segment gospodarstva. Put koji ste izabrali možda neće biti uvijek lagan, ali zajedništvo obrtnika, uz podršku jedinstvenog komorskog sustava bit će vam od velike pomoći – naglasio je Šoković. 

On je tom prigodom poručio novim majstorima kako se od njih očekuje značajan doprinos razvoju obrtništva u Varaždinskoj županiji, kao i zalaganje za unapređenje obrazovanja za obrtnička zanimanja otvaranjem novih mjesta za naukovanje. 

Novim majstorima čestitke je uputila i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec. 

– Stjecanje majstorskih diploma najviši je stupanj obrazovanja u obrtničkoj struci i kruna vašeg cjeloživotnog obrazovanja. Veseli me što posljednjih godina raste broj obrtnika, pa danas u Varaždinskoj županiji posluje 3500 obrta u kojima je zaposleno više od 8000 ljudi. I taj podatak pokazuje koliko je obrtništvo važno za naše gospodarstvo. To prepoznaje i Varaždinska županija, koja posebnu pozornost pridaje i školovanju za obrtnička zanimanja. U našoj županiji imamo dva regionalna centra kompetentnosti i pet strukovnih centara izvrsnosti, pa i na taj način nastojimo poticati mlade da se odluče za strukovno obrazovanje. Kvalitetno strukovno obrazovanje je temelj obrtništva, a obrtništvo je temelj našega gospodarstva – istaknula je na svečanosti zamjenica župana Zagorec, koja je tom prigodom posebno istaknula i odličnu suradnju sa Županijskom obrtničkom komorom. 

Majstorske diplome na svečanosti je primilo 29 obrtnika, budući da su dva kandidata polagali majstorske ispite za dva zanimanja. 

Majstorske diplome u 2022. godini stekli su:

 1.BREŽNJAKANTONIOELEKTROINSTALATER
2.CRNČECROBERTAUTOELEKTRIČAR
3.JAKOPOVIĆIVONANATKONOBAR
4.KELEMENMARKOELEKTROINSTALATER
5.KLADIĆBRANKOVODOINSTALATER, INSTALATER GRIJANJA I KLIMATIZACIJE
6.KRALJ ERNESTAUTOMEHANIČAR
7.KRALJ ERNESTAUTOSERVISER
8.KRKLECIRMAFRIZER
9.LALJEKKRUNOSLAVELEKTROINSTALATER
10.LEVANIĆVLADIMIRVODOINSTALATER, INSTALATER GRIJANJA I KLIMATIZACIJE
11.LJEKAJROLANDPEKAR
12.MAJHENDRAŽENAUTOMEHANIČAR
13.MOŽANIĆIGORAUTOMEHANIČAR
14.MRVČIĆKATARINAKUHAR
15.PAJTAKJOSIPELEKTROINSTALATER
16.PERŠIĆ TOMISLAVSOBOSLIKAR-LIČILAC
17.PERŠIĆ TOMISLAVZIDAR
18.PINTARIĆMARIOAUTOELEKTRIČAR
19.PLANTAKANĐELKOELEKTROINSTALATER
20.POSAVECDARKONATKONOBAR
21.PRAŠNIČKIDRAŽENELEKTROINSTALATER
22.RANĐIĆIVANELEKTROINSTALATER
23.REŠETAR DAVORELEKTROINSTALATER
24.REŠETAR NIKOLAKUHAR
25.RODEŠDARIOKUHAR
26.SINKOVIĆNIKOLINAKOZMETIČAR
27.TEŽAČKIANTONIOELEKTROINSTALATER
28.TOMAŠIĆSEBASTIJANELEKTROINSTALATER
29.TUĐANSANJANATKONOBAR
30.VRČEKLUCIJAKUHAR
31.VUKNIKOLANATKONOBAR

Majstorske diplome na svečanosti su im uručili predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Igor Šoković i zamjenica župana Silvija Zagorec. 

Na svečanosti su dodijeljena i priznanja Hrvatske obrtničke komore za 2022. godinu uspješnim i uglednim obrtnicima za poslovna postignuća i zasluge u razvoju i promicanju obrtništva.

Povelje Hrvatske obrtničke komore primili su MIRKO HUZJAK, KREŠIMIR VINKOVIĆ i STJEPAN JAGIĆ dok su priznanja dodijeljena FRANJI KUZMIĆU, ZLATKU TUKSORU i ZLATICI KVEZIĆ. Zahavlnice Hrvatske obrtničke komore za 2022. godinu primili su SNEŽANA LAZAR i MIROSLAV URANIĆ.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba