Policija kroz vikend na zagorskim prometnicama zabilježila čak 13 nesreća

U nekima je bilo i teško ozlijeđenih, a dvije su skrivili pijani vozači – jedan napuhao 2,08

Objavljeno: 15.05.2023. zagorjeinternational

Zagorska je policija izvijestila da je tijekom proteklog vikenda od kaznenih djela evidentirala jedno kazneno djelo teške krađe i dva kaznena djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka. Od prekršaja su izdvojili jedan prekršaj neovlaštenog posjedovanja droga, jedan prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i dva prekršaja remećenja javnog reda i mira. Također, na prometnicama Krapinsko – zagorske županije tijekom vikenda zabilježeno je 13 prometnih nesreća.

Od 13 nesreća, devet ih je s materijalnom štetom do kojih je došlo u Budinščini zbog neprilagođene brzine, u Krapini i Mariji Bistrici uslijed nepropisne radnje vozilom, u Družilovcu i Maču zbog ne kretanja vozilom na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika, u Krušljevom Selu, Zlatar Bistrici i Polju Krapinskom zbog ne držanja dovoljnog razmaka između vozila te u Donjem Maclju zbog ne kretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake.  

U Mariji Bistrici u prometnoj nesreći do koje je došlo zbog ne držanja dovoljnog razmaka između vozila, tri osobe zadobile su lakše tjelesne ozljede, a vozač koji je skrivio tu prometnu nesreću upravljao je vozilom s 1,55 promila alkohola u organizmu. Isto tako, lakše tjelesne ozljede zadobila je jedna osoba u prometnoj nesreći do koje je došlo u Jertovcu zbog neprilagođene brzine.

U Svetom Križu Začretje u nesreći do koje je došlo zbog oduzimanja prednosti prolaska, jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede i jedna osoba teške tjelesne ozljede.

U prometnoj nesreći do koje je došlo u Mariji Bistrici zbog ne kretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake, jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede, a vozač koji je skrivio tu prometnu nesreću upravljao je vozilom s 2,08 promila alkohola u organizmu.   

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba