NK Bista putuje na međunarodni turnir ‘TAR U11 Promises'

Tri Davida u pohodu na Barcelonu – mladim Zagorcima na putu stoje klubovi iz liga petice

Objavljeno: 09.04.2023. zagorjeinternational

Prestižni međunarodni turnir ‘TAR U11 Promises’ okuplja čitavu budućnost europskog nogometa na jednom mjestu, kako bi se saznalo koja je najbolja ekipa limača starog kontinenta. Poprište susreta koji će se odvijati krajem mjeseca, točnije od 29., do 30. travnja, je, prigodno, u blizini jednog od najvećih nogometnih klubova FC Barcelone, koja se također natječe na samom turniru.  

Osim timova iz La Lige poput Real Madrida, Atletico Madrida i Seville FC, nastupit će još ukupno klubovi iz devet zemalja, među kojima i mladi nogometaši NK Bistre.

To je odlična prilika za sve mlade igrače za pokazivanje vlastitog talenta i stjecanja nezamjenjivog iskustva i žara internacionalnog nogometa na vlastitoj koži. Na manifestacijama ovih razmjera moguće je vidjeti buduće talente koji će jednog dana zamijeniti Messija, Mbappéa ili Modrića. Upravo zbog toga se očekuje i velik broj navijača i skauta iz cijelog svijeta na turniru u Španjolskoj.

Najveći izazov

Najzaslužniji za odlazak nogometaša NK Bistre na dalek turnir je upravo njihov trener Robert Brezak, koji je, čim je došla prilika, siguran u kvalitetu svoje momčadi, odlučio prihvatiti izazov. A mi, čim smo saznali za odvažne limače kluba podno Medvednice, morali smo stupiti u kontakt s trenerom Brezakom, koji nam je predstavio sam međunarodni turnir i svoje odabranike.  

– Menadžer Branko Pavlica koji je zadužen za Hrvatsku, poslao je upit za sudjelovanje na turnir na koji smo se odazvali tek pet minuta otkad smo zaprimili poziv, jer smo znali kako će biti interes velik – rekao je Brezak te dodatno objasnio koji klubovi mogu ići na turnir:

– Idu dva kluba iz svake države gdje Barcelona ima kampove, tako kod nas ide još i NK Dubrava. Odnosno za sam turnir to znači susret njihovih prvoligaša s 18 klubova iz devet zemalja – objasnio je Brezak.

Mnogi klinci sanjaju o igranju sa svojim nogometnim idolima i obožavanim klubovima, a ovo je prilika za rano ostvarenje snova. Zasigurno, kad će jednom u budućnosti pogledati slike s turnira, među njima će biti nogometaških mega-zvijezda, a možda neki od njih to i sami budu.  

– Naš klub se stvarno trudi ići po turnirima i putovanjima kako bi omogućili mladim nogometašima stjecanje iskustva igranja na većim pozornicama, no ovo je svakako najveće što su do sad doživjeli – rekao je Brezak koji vodi svoju momčad na prvo natjecanje ovog tipa.

Tri D

Redovima momčadi NK Bistre priključila su se trojica zagorskih nogometaša, te su se brzom prilagodbom i talentom promakli u okosnicu momčadi. Ne bi ste vjerovali, od golmana do najboljeg strijelca, sva trojica dijele ime David.

– Jedan od najboljih golmana koje 2012. godište ima za ponuditi je naš David Bogović koji nam je došao iz Klanjca te je ubrzo postao prvi izbor između vratnica i junak kluba – predstavio nam je trener sigurne ruke koje će u Barceloni čuvati mrežu NK Bistre te je istaknuo još jednog igrača koji je došao iz Klanjca:

– Uz to što je David Kapčić dobar igrač i veliki talent, on voli raditi, a to je ono izuzetno bitno za razvoj igrača – rekao je trener.

A kako se u nogometu na kraju gleda samo tko je zabio više golova, NK Bistra ima odgovor i na to.

– Dolaskom iz Oroslavja, David Gredičak se super brzo uklopio u momčad, štoviše postao je prvi strijelac lige – zadovoljno nam je istaknuo trener Brezak.

Do sada su poznati svi natjecatelji na turniru, a u ponedjeljak će se saznati i prve grupe natjecanja.

–  Od najtežih protivnika, ždrijeb bi nas mogao spojiti upravo s Barcelonom, ali naši limači su izuzetno dobri, ekipa 2012. godište je najbolja u klubu. Možemo izići na kraj sa svima bez problema, no na turniru je svaka utakmica za sebe. Igrat će se po 20 minuta u kojima je sve moguće – poručio je trener Brezak.

Turnir se inače organizira pod pokroviteljstvom Španjolskog nogometnog saveza, udruge La Lige, odnosno prve tamošnje lige i nogometne organizacije FIFA, a mogu igrati samo 2012. godište i mlađi nogometaši.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba