ŠOK NA SJEVERU ITALIJE:

Medvjed usmrtio mladića (26) dok je trčao šumom, vlasti ga planiraju naći i ubiti

Objavljeno: 08.04.2023. zagorjeinternational

Džoger (26) pronađen je mrtav u blizini šumske staze u sjevernoj talijanskoj pokrajini Trento, gdje ga je napao i ubio medvjed, objavile su vlasti u Italiji kasno sinoć.

Uzrok smrti stanovnika Trenta utvrđen je nakon provedene obdukcije, rekle su vlasti. Muškarčevo tijelo pronađeno je u četvrtak blizu šumske staze u dolini Val di Sole, popularnom odredištu izletnika i turista. Vlasti su odmah posumnjale na napad medvjeda s obzirom na vrstu ozljeda, koje uključuju duboke porezotine na tijelu i licu, ugrize i duboku ranu na trbuhu.

– Medvjed sada mora biti pronađen i usmrćen kako bi se zajamčila javna sigurnost – rekao je predsjednik Autonomne pokrajine Trento Mario Fugatti na sastanku odbora za javni red i sigurnost te je dodao kako sve ‘problematične’ životinje trebaju biti ustrijeljene, piše Index.

Desetak novih medvjeda je 1999. godine dovedeno u to područje iz Slovenije u sklopu projekta Europske unije “Life Ursus” kako bi se vrstu zaštitilo od izumiranja. U planinskom i šumskom području na sjeveru Italije Danas živi oko 100 medvjeda, dok ih je prvotno zamišljena populacija od 50 životinja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba