Prvo preddiplomski, a nakon toga i diplomski studij

Suradnja urodila plodom – u Zabok stiže fakultet za primalje

Objavljeno: 28.03.2023. zagorjeinternational

Izgledno otvaranje medicinskog fakulteta u Zaboku najavio je na sjednici Gradskog vijeća v.d. ravnatelja gradskog Pučkog otvorenog učilišta, Branko Piljek, prilikom podnošenja Izvješća o radu za prošlu godinu.

Kako je pojasnio, POU Zabok već sada ima suradnju s nekoliko visokoobrazovnih institucija, a buduća suradnja dogovara se s još njih nekoliko. Najzanimljivija je bez sumnje suradnja koja je već dogovorena s Medicinskim fakultetom u Rijeci, koji će u Zaboku, kad za to dobiju dopusnicu nadležnog ministarstva, otvoriti svoju ispostavu.

– Riječ je o tome da je još prije nekoliko godina uspostavljena suradnja naše Opće bolnice Zabok i Medicinskog fakulteta u Rijeci, a posebno s njima surađuje naš primarius, izvanredni profesor Rajko Fureš. Oni o našoj bolnici imaju izuzetno dobro mišljenje i njima odgovara da svi koji gravitiraju gradu Zaboku obavljaju praksu u našoj bolnici, a kod nas u Pučkom otvorenom učilištu da imaju predavanja, što bi bio dobar spoj prakse i teorijskih predavanja – ispričao je Piljek, piše Zagorje.com.

Otvaranje bi trebalo biti u bliskoj budućnosti.

– Za početak bi to bio preddiplomski studij za primalje, ali kad dobiju dopusnicu za preddiplomski studij i prve generacije krenu s pohađanjem fakulteta, onda bi se krenulo i s ishođenjem dopusnice za diplomski studij – najavio je Piljek napomenuvši kako je izgledan početak studija za primalje u Zaboku akademska godina 2024./2025. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba