HŽ poslao važnu obavijest za sve putnike

Vlakovi će kasniti, a neki neće ni voziti – umjesto njih vozit će autobusi  

Objavljeno: 24.03.2023. zagorjeinternational

Zbog obnove, lijevi kolosijek pruge državna granica – Savski Marof – Zagreb GK bit će zatvoren za promet između kolodvora Zagreb Glavni kolodvor i Zagreb Zapadni kolodvor od 27. ožujka u 8.30 sati do 2. travnja u 18.20 sati.

Popis vlakova koji od 27. ožujka do 2. travnja neće voziti na relacijama Zagreb GK – Zaprešić i obratno, Zagreb GK – Savski Marof i obratno te Zagreb GK – Harmica i obratno kao i raspored vožnji zamjenskih autobusa putnicima je dostupan na mrežnim stranicama HŽ Infrastrukture. 

Ostali vlakovi vozit će jednim kolosijekom na relaciji Zagreb Glavni kolodvor – Savski Marof i obratno te se očekuju kašnjenja pojedinih vlakova. Za ulazak i izlazak putnika koristit će se peron na desnom (sjevernom) kolosijeku.

Između spomenutih kolodvora tzv. zatvori pruge usklađeni su s dinamikom izvođenja radova i planirani su povremeno, sve do završetka radova, a što se očekuje sredinom 2024. godine.

– Ispričavamo se putnicima zbog kašnjenja te molimo za razumijevanje jer radovi se izvode kako bi putovanje željeznicom bilo brže i udobnije – poručuju iz HŽ-a. 

Procijenjena vrijednost projekta je 29,2 milijuna eura, a sredstva su u cijelosti osigurana iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Radove izvodi tvrtka Swietelsky d.o.o., a po njihovu završetku vlakovi će tom dionicom moći prometovati brzinom do 120 km/h, najavljuju iz HŽ-a te dodaju da će se ujedno podići razina sigurnosti i interoperabilnost, a povećat će se i propusna moć pruge i mogućnost prijevoza većeg broja putnika u dnevnome migracijskom prometu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba