Zbog prebrze vožnje

NEVJEROJATNO: Policija s 300 eura kaznila liječnicu koja je išla na hitnu intervenciju

Objavljeno: 24.03.2023. zagorjeinternational

Sve se dogodilo lani u lipnju oko 18.40 na cesti u Vukojevcima blizu Našica. Policija je snimila 28-godišnju liječnicu kako upravlja Volkswagenom krećući se brzinom od 88 kilometara na sat na cesti s ograničenjem od 50 kilometara na sat. 

Policija je prekršajnim nalogom zatražila primjerenu kaznu i zabranu upravljanja automobilom, a liječnica je na sudu u cijelosti priznala brzu vožnju.

– Zaposlena sam kao liječnica na hitnoj pomoći i raspoređena u Osijeku, Našicama i Đakovu. Tog dana žurila sam na posao zbog hitnog slučaja. Molim da mi se ublaži novčana kazna i ne izrekne zabrana upravljanja jer mi automobil treba zbog prirode posla – iznijela je obranu mlada liječnica, prenosi Danica

Sutkinja ju je na kraju proglasila krivom i kaznila s 300 eura te mora podmiriti 13,30 eura troškova prekršajnog postupka.

– Prema okrivljenici nije primijenjena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije s obzirom na njezino dosadašnje ponašanje u prometu, te činjenice da joj je vozilo neophodno zbog prirode posla kao liječnice jer je zaposlena na hitnoj pomoći u Osijeku, Našicama i Đakovu – zaključak je ovih dana donesene nepravomoćne presude na koju liječnica ima pravo žalbe. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba