Nakon povišice, Željku Kolaru i Jasni Petek stigle i nove službene Škode, na operativni leasing

A OSTATAK VRIJEDNOSTI? Za najam županovog Kodiaqa i zamjeničinog Karoqa u četiri godine 65.000 eura

Objavljeno: 24.03.2023. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorska županija nabavila je dva nova službena vozila od kojih će jedno biti za potrebe župana Željka Kolara, a drugo za njegovu zamjenicu Jasnu Petek.

Zamjenici Petek tako će na raspolaganju od sada biti “vozilo niže srednje klase” Škoda Karoq. 
– Ukupna vrijednost ugovora o javnoj nabavi za spomenuto vozilo je 16.799,52 eura bez PDV-a, odnosno 20.833,12 eura s PDV-om. Županu će na raspolaganju biti “vozilo srednje klase” Škoda Kodiaq. Ukupna vrijednost ugovora o javnoj nabavi za spomenuto vozilo je 35.965,44 eura bez PDV-a, odnosno 44.155,56 eura s PDV-om. Oba su vozila nabavljena putem operativnog leasinga u trajanju od 48 mjeseci – naveli su iz Županije, dodajući da su i prethodna dva vozila bila nabavljena na isti način.

Stara i pokvarena

– Postojeća vozila kojima su se dosad koristili, stara su 11 godina. Zamjenici župana dosad je na raspolaganju bila Škoda Octavia iz 2012. godine koja trenutno ima 301.500 km, a vozilo koje je do prije otprilike dvije godine bilo na raspolaganju županu je bio VW Passat iz 2012. godine. Taj je auto imao 475.000 km u trenutku kad se pokvario i koji se više ne koristi, s obzirom da vozilo nije u voznom stanju, a popravak nije isplativ. Naime, riječ je o kvaru mjenjačkog sklopa koji se ne može popraviti, već ga je potrebno u potpunosti zamijeniti novim, a procijenjena vrijednost je u trenutku nastanka kvara bila cca 7960 eura s PDV-om.  Shodno tome, objavljen je natječaj za nabavu novih vozila, s ciljem zanavljanja voznog parka – opravdavaju nabavku novih automobila iz Županije.

Kao što je poznato, operativni leasing ima obilježja poslovnog najma, jer se radi o korištenju objekta leasinga bez namjere stjecanja vlasništva, a po isteku, postoji mogućnost zamjene za novi ili otkup istog. U tom se slučaju mora doplatiti ostatak do pune cijene vozila. Dakle, u ovom slučaju, radi se o izdvojenih ukupno 65.000 eura iz županijskog proračuna, za najam dvaju vozila na četiri godine. 

Dodatna oprema?

Stoga smo Županiji poslali upit:
1. O kojim se točno modelima Kodiaqa i Karoqa radi? Kolike su zapremnina i snaga vozila te što imaju od dodatne opreme (imaju li npr. pogon na sva četiri kotača, automatski mijenjač, grijanje i/ili masažu sjedala, kožna sjedala, grijani volan, da li se radi o hibridnim vozilima i sl…)?
2. Koja je puna cijena navedenih vozila, odnosno koliki je ostatak vrijednosti za njih (za svakog posebno) nakon isteka najma od 48 mjeseci?

Čim odgovori stignu, objavit ćemo ih. (ab, vh)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba