Točno na današnji dan

VARAŽDIN: Svečano obilježena 32. godina osnutka SJP PU varaždinske “RODA”

Objavljeno: 18.03.2023. zagorjeinternational

Kod Spomen obilježja poginulim i nestalim policajcima PU Varaždin u Domovinskom ratu u Milčetićevoj ulici, u subotu je svečano obilježena 32. godišnjica osnutka Specijalne jedinice policije PU varaždinske “RODA”.

Specijalna jedinica policije tadašnje Policijske uprave Varaždin koju su sačinjavali pripadnici s područja Varaždina, Međimurja, Zagorja i Podravine, utemeljena je baš na današnji dan, 18. ožujka 1991. godine. 

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković je zajedno sa zamjenicom župana Silvijom Zagorec položio ruže za 37 poginulih i nestalih policajaca i tako odao počast onima čini je doprinos neizmjeran u oslobađanju Hrvatske u Domovinskom ratu.

Marković je čestitao obljetnicu osnutka istaknuvši kako je važno obilježiti i prisjetiti se poginulih i nestalih branitelja koji su među prvima krenuli u obranu domovine. 

– Dužni smo odati im počast, zahvaliti im i prisjetiti se njihove hrabrosti. Doprinijeli su nezavisnosti i napretku naše zemlje tada, a pripadnici Udruge čine to i danas svojim radom i djelovanjem kroz brojne projekte i aktivnosti u koje su uključeni – rekao je dogradonačelnik.

Svečanosti su, uz članove obitelji poginulih pripadnika, prisustvovali i ratni pripadnici “RODA” na čelu s predsjednikom Udruge Draženom Vitezom, izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, general Josip Lucić, načelnik PU varaždinske Predrag Benčić, načelnik PU međimurske Ivan Sokač, ratni načelnik PU varaždinske Ivan Žitnjak i brojni predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba